LŠ: Seltik rutinski, Dinamo se provukao

Fudbaleri Seltika plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su savladali Linkoln kod kuće sa 3:0.

Izvor: B92

Sreda, 20.07.2016.

22:35

LŠ: Seltik rutinski, Dinamo se provukao
Getty images

U prvom meču tim Brendana Rodžersa se obrukao na Gribraltaru izgubivši sa 1:0, ali u revanšu nije bilo dileme.

Lustig, Grifits i Roberts pogodili su u prvih pola sata i rešili pitanje prolaska u narednu rundu gde će Seltik igrati protiv Astane.

Kazahstanska ekipa je bila favorit protiv Žalgirisa i uspela je da poel 0:0 u Litvaniji slavi sa 2:1 i prođe dalje. Oba gola postigao je nekadašnji igrač Zrinjskog Marin Aničić, dok je jedini strelac za goste bio Elivelto.

Mnogo problema imao je Dinamo koji je pobedio Vardar u prvoj utakmici u Makedoniji sa 2:1, ali je u finišu revanša tek stigao do prolaska. Gosti su vodili dva puta golovima Veloskog i autogolom Šildenfelda, ali je Pjaca dva puta donosio izjednačenje, a Mačado je u finišu doneo pobedu Dinamu i duele sa imenjakom iz Tbilisija u trećem kolu.

Azerbejdžanski Karabag je imao mnogo više problema od očekivanog sa Didelanžom iz Luksemburga, ali je u revanšu odbranio pobedu od 2:0. Ndiaje je doneo prednost Luksemburžanima, da bi Rejnaldo u poslednjim trenucima postavio konačan rezultat. Naredni rival Karabaga je Viktorija.

Veoma zanimljivo bilo je u skandinavskom derbiju između Norčepinka i Rozenborga. Švedski tim slavio je sa 3:2, ali to nije bilo dovoljno jer je Rozenborg dobio prvi meč sa 3:1. Norveški šampion u narednoj rundi će igrati sa APOEL-om.

U duelu Ferencvaroš – Partizani posle 90 minuta bilo je 1:1, a s obzirom da je u Albaniji meč završen takođe sa 1:1, igrali su se produžeci. Ni u dodatnih 30 minuta nije bilo pobednika, a posle izvođenja jedanaesteraca albanski tim je bio uspešniji i ostvario je senzacionalnu pobedu.

Trojica igrača Ferencvaroša su promašila, a na drugoj strani samo jedan. Partizani će u narednoj rundi irgati sa Salcburgom.

Blizu senzacije bila je ljubljanska Olimpija koja je izgubila prvi meč na svom terenu od Trenčina sa 4:3. Posle 20-ak minuta revanša bilo je 2:0 za domaćina i delovalo je da će slovački tim lako do treće runde.

Usledili su golovi Kelhara, Elekea i Klinara za preokret, ali Trenčin se u finišu odbranio i uspeo je da prođe dalje.

LŠ, 2. kolo kvalifikacija:
Astana (Kazahstan) – Žalgiris (Litvanija) 2:1 (0:0)
Didelanž (Luksemburg) – Karabag (Azerbejdžan) 1:1 (0:2)
Norčeping (Švedska) – Rozenborg (Norveška) 3:2 (1:3)
Ferencvaroš (Mađarska) – Partizani (Albanija) 1:1 (1:1)
Trenčin (Slovačka) – Olimpija Ljubljana (Slovenija) 2:3 (4:3)
Seltik (Škotska) Linkoln (Gibraltar) 3:0 (0:1)
Dinamo Zagreb (Hrvatska) Vardar (Makedonija) 3:2 (2:1)
Hafnarfjordur (Island) – Dandalk (Irska) 2:2 (1:1)

Utorak:

Alaškert (Jermenija) – Dinamo Tbilisi (Gruzija) 1:1 (prvi meč 0:2)
Liepaja (Letonija) – Red Bul Salcburg (Austrija) 0:2 (0:1)
APOEL (Kipar) – Nju Sejnts (Vels) 3:0 (0:0)
SJK (Finska) – BATE Borisov (Belorusija) 2:2 (0:2)
Kopenhagen (Danska) – Krusejders (Severna Irska) 7:0 (3:0)
Crvena zvezda (Srbija) – Valeta (Malta) 2:1 (prvi meč 2:1)
Legija (Poljska) – Zrinjski (BiH) 2:0 (1:1)
Mladost Podgorica (Crna Gora) – Ludogorec (Bugarska) 0:3 (0:2)
Šerif (Moldavija) – Hapoel Ber Sheva (Izrael) 0:0 (2:3)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: