Divac za B92: Vreme je da smanjim minutažu

Izvor: Od specijalnog izveštaèa B92 iz Kalifornije Dejana Markoviæa

Utorak, 29.07.2003.

15:18

Default images

U Folsamu, gradu u okolini Sakramenta tokom vikenda je održan Folsam “Fantasy” kamp za odrasle u organizaciji Vlade Divca, Pedje Stojakovića i humanitarne fondacije “Grupa 7”.

Već četiri godine organizujemo kamp za decu, koji traje dve nedelje. Medjutim, subota i nedelja, izmedju te dve nedelje, su uvek bili slobodni dani, tako da smo došli na ideju da popunimo ta dva dana organizovanjem kampa za odrasle, koji je ove godine prvi put održan”, rekao je za B92 Vlade Divac, koji je “žrtvovao” deo odmora, kako bi prikupio novac za Grupu 7.

Divac navodi da je kamp u potpunosti uspeo zahvaljujući celoj ideji da “obični smrtnici”  provedu dva dana trenirajući kao profesionalci.

Kamp je odlično počeo. Učestvuju uglavnom ljudi koji vole i koji se razumeju u košarku. Oni nikada nisu imali šansu da ozbiljnije rade sa trenerima i igračima, a mi smo im pružili priliku da budu deo svega toga”.

Radni dan je isti kao i kod pravih profesionalaca. Imaju priliku i da nam postavljaju pitanja i da saznaju šta se dešava “iza zatvorenih vrata” košarkaških timova. Na kraju programa igraju bakset 2 na 2. Svi učesnici moraju da budu odlično fizički spremni. Svi rade fenomenalno i ja sam se iznenadio kada sam video koliko oni to ozbiljno shvataju”, rekao je Divac.
Foto: B92
Kamp u Folsamu organizovan je pod pokroviteljstvom fondacije “Grupa 7” i svi prihodi idu u humanitarne svrhe. Učešće u kampu košta 2.000 dolara, a broj učesnika je ograničen na 40, kako bi se obezbedili maksimalni uslovi za sve učesnike.

S obzirom na uspeh kampa u prvoj godini, nadamo se da ćemo i sledeće godine takodje organizovati. Ne želimo da proširujemo roj učesnika preko 40, jer je tada nemoguće da se posvetite svima na adekvatan način. Oni sve ovo plaćaju i ne bi bilo u redu da im se ne posveti tolika pažnja”, kaže Divac.

Centar Sakramenta prokomentarisao je za B92 i promene u ekipi Kingsa za narednu sezonu, odnosno dolazak Breda Milera.

Ideja Kingsa je da produže moju karijeru. Dovodjenje Milera, odnosno igrača koji mogu da popune moje mesto u timu i smanje meni minutažu, je pozitivno. Nisam u godinama da mogu da igram po 30-35 minuta i ta minutaža bi morala da bude smanjena na 20 do 25 minuta, tako da smo ovim potezom napravili dobar posao”.
Foto: B92
O predstojećoj sezoni:

Biće ista situacija kao i prošle godine. Kingsi, Lejkersi, San Antonio i naravno Dalas su 4 ekipe koje imaju najbolje šanse za najviši plasman na “Zapadu”. Na “Istoku” bi ponovo trebalo da dominira Nju Džersi. Medjutim, i dalje postoji velika razlika izmedju istoka i zapada, tako da ko god bude prvi na zapadu bi trebalo da bude šampion NBA lige".

O konkurentima za titulu i promenama:

Po imenima igrača koji su došli največi favoriti za titulu će sigurno biti Lejkersi. Medjutim, treba sačekati i videti kako će se novi igrači uklopiti u Los Andjelesu. Sa druge strane, San Antonio se isto pojačao. Dolazak Raše (Nesterovića) Sparsi su napravili veliki potez i našli odličnu zamenu za Dejvida Robinsona”, dodao je Divac za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: