Očekivan poraz 'Orlova' u Hrvatskoj

Hokejaši Srbije na rolerima poraženi su u Zagrebu od domaće selekcije Hrvatske rezultatom 6:2 (0:0, 2:0, 3:1, 1:1).

Izvor: ÐN

Nedelja, 19.06.2016.

10:17

Očekivan poraz 'Orlova' u Hrvatskoj
Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Srbija je doživala neuspeh u prvom od dva pripremna meča pred kvalifikacioni turnir za odlazak na Svetsko prvenstvo Divizije I.

“Orlovi” su zabeležili očekivan poraz protiv favorizovanog rivala koji ima mnogo veće iskustvo i “staž” u reprezentativnom hokeju na rolerima.

Ipak, srpski hokejaši pružili su sasvim korektan otpor protivniku, a meč je odlučen u trećem periodu kada je domaćin stigao do velika četiri gola prednosti, koliko je bilo i na kraju susreta.

Golove za naš nacionalni tim postigli su Uroš Brestovac i Uroš Aleksić, a po završetku ovog prijateljskog susreta, kao deo treninga, dve ekipe izvodile su i kaznene udarce. Meč je igran u zagrebačkom Sportskom centru "Kuna", a isti rivali sastaće se u nedelju u još ejdnoj prijateljskoj utakmici. Biće to poslednji meč "Orlova" pred put u austrijski Štajndorf na kvalifikacioni turnir na kojem će im rivali biti domaća selekcija, zatim Bugarska i Makedonija.

Reprezentacija Srbije na tom turniru boriće se za plasman na Svetsko prvenstvo Divizije I koje će se naredne godine igrati u Slovačkoj, na koji se reprezentacija Hrvatske već plasirala, i to u elitnu diviziju svetskog inlajn hokeja, osvojivši turnir u Diviziji I igran na Svetskom prvenstvu u finskom Tampereu 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: