Zidan: Povlačenje nije bila taktika

Zinedin Zidan ne želi da se bavi time kako je Real Madrid osvojio Ligu šampiona, već samo da uživa.

Izvor: AK

Nedelja, 29.05.2016.

09:18

Zidan: Povlačenje nije bila taktika
Foto: Getty Images

Real je drugi put u poslednje tri godine dobio gradskog rivala Atletiko u finalu, ovaj put posle penala 5:3, nakon 1:1 tokom 120 minuta igre.

"Sanjao sam o ovome kada sam došao na ovu poziciju. To možeš da ostvariš ako radiš sa ovakvim timom. Real tokom istorije pravi važne stvari. Ovo smo postigli radom i trudom. Borili smo se do kraja i zaslužili", rekao je Zidan.

Zidan je tokom sezone postao trener Reala nakon smene Rafaela Benitesa, pa je postao prvi čovek koji je osvajao LŠ kao igrač, pomoćni i glavni trener.

"Osvajanje Lige šampiona iza sebe ima mnogo rada. Nije to samo pet meseci (otkako je postao glavni trener) nego od starta. Imao sam sreće da ostvarim nešto posebno", dodao je Francuz.

Real je poveo u 15. minutu golom Serhija Ramosa iz sumnjive pozicije, nakon čega je "kraljevski" klub igrao bukvalno bunker do same završnice i izjednačenje Atletika.

"Povlačenje nije bila taktika, već nešto što se povremeno dešava na terenu. Postigli smo gol i nekad u tom trenutku moraš da se povučeš. To je fudbal. Ne želim ništa da analiziram, samo da uživam u uspehu", istakao je Zidan.

Zidan je posle pobede imao kratak razgovor sa predsednikom Reala Florentinom Peresom.

"Šta sam mu rekao? Rekao sam mu: Hvala. Hvala što si mi dao priliku da vodim ovaj tim", zaključio je Zizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: