FIBA popušta Evroligi, ali želi deo kolača

Iako se trenutno čini da rat između FIBA Evrope i Evrolige ne jenjava, do primirja bi moglo da dođe narednih dana, prenosi italijanski „Tutosport“.

Izvor: JT

Nedelja, 24.04.2016.

09:41

FIBA popušta Evroligi, ali želi deo kolača

Prema pisanju tog medija, narednih dana biće održan vazan sastanak između Evrolige i vladajućeg tela evropske košarke.

FIBA Evropa je navodno voljna da pusti Evroligu da organizuje dva klupska takmičenja u narednih pet godina – Evroligu i još jedno, po svemu sudeći Evrokup, ali uz jedan uslov.

Ta organizacija nedovno želi da uđe u ECA, organizaciju koja kontroliše komercijalna prava Evrolige i Evrokupa. Razlog za to je jasan – FIBA želi deo kolača, pošto je Evroliga krajem prošle godine potpisala ugovor sa kompanijom IMG, koja je najavila ulaganja od preko 650 miliona evra u to takmičenje u narednih deset godina.

Rat između FIBA Evrope i Evrolige poslednjih dana poprimio je nove razmere, pošto je 14 reprezentacija, među kojima je i Srbija, suspendovano sa Evropskog prvenstva 2017. godine. Nacionalnim timovima je ugroženo i učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a španski mediji čak prenosi da je FIBA donela odluku da njihova reprezentacija ne brani srebro iz Londona.

FIBA Evropa je za narednu sezonu najavila Ligu šampiona, koja će biti pandan Evroligi, kojoj su dali punu podršku, ali su protiv igranja klubova u Evrokupu. Svi savezi čiji klubovi najavili učešće u drugom po rangu evropskom klupskom takmičenju suspendovani su, a iako je rasplet očekivan za ovaj vikend, po svemu sudeći, mogli bismo da ga dobijemo najranije tek sledeće nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: