Bodiroga za B92: Prevazišli smo sva očekivanja

Izvor: B92

Sreda, 25.06.2003.

18:42

Default images

Košarkaši Barselone završili su sezonu osvajanjem titule u španskoj ACB ligi. Kapiten reprezentacije Srbije i Crne Gore i predvodnik ove izuzetno uspešne ekipe Dejan Bodiroga za B92 govori o sezoni u kojoj je Barsa po prvi put u istoriji kluba ujedinila titule u prvenstvu i kupu Španije, kao i u Evroligi.

Imali smo stvarno sjajnu sezonu. Mislim da smo od oko 80 utakmica, koje smo odigrali ove sezone, izgubili samo 12 u sva tri takmičenja. To je dokaz kontinuiteta koji smo imali tokom cele sezone. Nije bilo lako, s obzirom da je tim bio nov, da je trebalo da se upoznamo, uigramo, a u isto vreme napravimo i dobar rezultat. Uspeli smo u tome i prezadovoljan sam zbog tripl krune”, kaže Bodiroga za B92.

Bodiroga je prethodnog leta došao u Barselonu, kao veliko pojačanje iz atinskog Panatinaikosa. Kao po običaju, pratili su ga i trofeji:

Barselona je izuzetno organizovan klub, koji već dugi niz godina beleži dobre rezultate. Medjutim, ove godine, dolaskom Pešića, Fućke, Femerlinga i mene, tim je izmenjen u cilju osvajanja Evrolige. U tome smo uspeli već u prvoj sezoni, a pored toga osvojili još dva trofeja, tako da smo prevazišli sva očekivanja”.
Bodiroga navodi da je po dolasku u Kataloniju sjajno primljen od strane navijača, koji su brzo zaboravili da je on igrao i za Real iz Madrida:

“Od prvog momenta su me primili sjajno. Ove godine oboren je svaki rekord gledanosti u našoj dvorani, kao i broj pretplatnih karata. Na svakoj utakmici bilo je po 8.000 ljudi. Imali smo stvarno sjajnu atmosferu tokom cele sezone”, rekao je Bodiroga.

Reprezentaciju Srbije i Crne Gore ove godine očekuje prvenstvo Evrope u Švedskoj. Aktuelni evropski i svetski šampioni po svemu sudeći će igrati u nešto izmenjenom sastavu u odnosu na onaj koji je osvojio “zlato” u Indijanapolisu. Bodiroga navodi da će konačnu odluku po pitanju učešća na EP doneti početkom jula:

“Razgovarao sam sa Vujoševićem i Žarkom Varajićem (jedan od čelnika KSSCG) i ostavili smo donošenje konačne odluke za početak jula, kada se budem vratio u Beograd. Za sada je sve otvoreno. Sešćemo još jednom, popričati o svemu i doneti odluku”, dodao je Bodiroga za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: