Itudis: Zvezda ima sve

Dimitris Itudis zadovoljan je što je odveo CSKA drugu sezonu u nizu na F4 Evrolige, pohvalivši i tim Crvene zvezde.

Izvor: AK

Ponedeljak, 18.04.2016.

23:25

Itudis: Zvezda ima sve
Foto: StarSport

CSKA je slavio u Beogradu 78:71 i sa 3-0 u seriji dobio četvrtfinale sa Zvezdom.

"S obzirom da sam dve sezone sa timom, nije lako dva puta zaredom stići na F4, a nama je to uspelo. Verovatno ste nas proglasili favoritom zbog igre, ali nije bilo lako, zbog toga bih odao poštovanje Zvezde jer imaju sve što treba da ima jedan košarkaški tim – od bekova, krila do centarske linije i navijače", rekao je Itudis.

CSKA je uprkos problemima sa povredama bez većih problema rešio seriju sa crveno-belima.

"Mi smo došli bez trojice igrača, što je bitna stvar, ali igrači koji su bili tu su dali maksimum. Igrali smo različito, ali smo imali jednu istu stvar – našu borbenost i psihološku pripremu utakmice, posebno u trenucima kada bi Zvezda se vratila, posebno u Moskvi, uspeli smo da se trgnemo. Pobedili smo 3-0, ali to nije bilo lako, svima u klubu i navijačima bih se zahvalio. Imaćemo vremena da se spremimo za F4, imamo još jednu utakmicu u VTB, koja ništa ne znači jer smo prvi, ali pokušaćemo da budemo spremni, nadam se zdravi i nadam se sa još nekim igračem do tada", rekao je grčki stručnjak.

Ruski tim je svakako bio favorit protiv Zvezde, pre svega zbog finansijski mnogo višeg nivoa moskovskog tima.

"Možemo mi da otvorimo tu temu, ne znam koliko vredi jedan igrač, ja ne znam Zvezdin budžet. Ali igrač koji dođe do jednog tima dobije to jer je zaslužio, ne ide sa pištoljem i nožem i kaže dajte mi to. On dobije u odnosu na ono što je postigao do tada, ne možeš da predvidiš šta će da ti pruži, da li će više od onoga što je uložio. Pare ne igraju košarku, jesu bitne, o Zvezdi sam pričao kao košarkaški tim, da imaju sve, dobru igru, postavljenu od strane trenera, navijače i igraju bez opreterećenja. Kada igraš pod presijom favorita, moramo da dobijemo, a Zvezda nije bila u takvoj situaciji, prvi sam rekao da je dobro igrala, da li je to Cedevita. Igrati kao favorit ili underdog nije isto, na kraju rezultat pokazuje da smo mi zasluženo. Da li smo dobili deset razlike, to se ne gleda na F4, bitno je da si tamo. Većina naših kolega kaže da je bitan put do toga, mi imamo to, radimo nešto, igrači imaju veliki karakter, to su pokazali u drugom poluvremenu i to će nam pomoći na polju psihološke pripreme", rekao je Itudis.

"Armejci" su meč u Kombank Areni rešili tek u završnici duela.

"Volim taj presing, konstruktivne kritike, to nama pomaže. Zato kažem da su igrači pokazali karakter, bilo u napadu ili odbrani, skoku u bitnim trenucima, koristili smo mnogo odbranu danas, preuzimanje. Mi ćemo razmišljati o sledećem protivniku i uživati u putu. Recite mi jedan od timova koji ne želi tu titulu, da li je Zvezda došla u Moskvu sa manjom ambicijom, da li se predala. Svako može da traži prilike, mi ćemo to uraditi kada budemo znali ko će nam biti protivnik. Dva puta zaredom otići na F4 nije lako, ma kako to neko gledao", rekao je trener CSKA.

CSKA nije omela sjajna atmosfera u Areni, iako retko ima takvu podršku svojih navijača.

"Sigurno ne može da bude ni blizu, drugi je ambijent i mentalitet, radimo i mi na tome, prešli smo u veliku dvoranu, imamo prosek od 10.000 navijača, protiv Olimpijakosa smo imali 13.000 je rekord. Ne znam da li ste primetili na drugoj utakmici kada je publika ušla u ritam, postoji razlika između klubova i zemalja. Bio sam i na fudbalu i hokeju, tamo sam video veći entuzijazam, ne mogu da se unesem ako ne znam pravila, tako da moramo da obučimo ljude. Zadovoljni smo podrškom, verujem da će u budućnosti biti drugačije", zaključio je Itudis.

CSKA će na F4 u Berlinu igrati sa boljim iz duela Lokomotive Kubanj i Barselone, u drugom plej-of okršaju EL.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: