Sagadin: Sledeće sezone bolji rezultati Zvezde

Prošla je prva godina od kako je Zmago Sagadin iznenadio mnoge svojim dolaskom u Beograd i zajedno sa upravom pokrenuo operaciju “evropska zvezda”. Iako su crveno-beli ostali bez trofeja, sezona koja je završena je ocenjena kao uspešna, plasmanom na Fajnal for Goodyear lige, i u polufinala nacionalnog kupa i plej ofa Frikom YUBA lige. Nakon sezone koja je poslužila za sanaciju i oporavak kluba na svim nivoima, sledeća sezona pokazaće da li Crvena zvezda ide pravim, evropskim putem...

Izvor: Igor Vujièin

Četvrtak, 29.05.2003.

16:28

Default images

Zmago Sagadin u razgovoru za B92 povrdjuje da je klub već pojačao bivši igrač OKK Beograda Dragojlović, dok je na probi košarkaš Lovćena, Nikola Vučurović: 

”On je samo došao prvi od jedno 15 mladih igrača koje očekujemo i koji imaju interes da dodju i igraju za Zvezdu. Mi smo spremni svakog da primimo i testiramo nekoliko dana. To su igrači koji su prošli kroz neke selekcije, dakle Imaju pedigre i perspektivu. Imaće 5 – 10 dana da nas ubede da bi potencijalno bili interesantni za nas. Nikome ko ima predznak jednog evropskog potencijala, ne zatvaramo vrata, svakome smo spremni da ukažemo priliku, da ga probamo, testiramo, a na kraju ću se verovatno odlučiti za nekoga od tih mladih igrača”.

pojačanjima i statusu igrača koji su igrali ove sezone Sagadin kaže:

“Moja filozofija je da ne igraju imena. Ja tražim ljude koji hoće mnogo da rade, koji imaju zdravu sportsku ambiciju, i naravno odredjeni potencijal. To su momci koji imaju ambiciju, koji su voljni da rade i da pristupe jednom vrlo teškom programu u kome bi provodili po 5 sati u dvorani – a to nije lak posao”.

Što se tiče igrača koji su pod ugovorom, kada im klub početkom naredne nedelje ispuni sve obaveze iz ugovora, ja ću sa svakim ponaosob obaviti drugi krug razgovora. Sa igračima kojima je istekao ugovor, kao što su Radović i Šilobad smo se već oprostili, dok smo Pavićevića još tokom sezone preusmerili u trenere. On završava jednu bogatu karijeru igrača, i započinje ambicioznu karijeru trenera. Pavićević će biti u našem programu. Što se tiče igrača koji još uvek imaju ugovor, sa Bolićem sam započeo razgovor u utorak i završiću ga naredne nedelje. Postoji obostrana spremnost da on ostane i naredne godine. Sa ostalim igračima Ticom, Jeretinom, Ćakićem, Dozetom, Koprivicom i još nekoliko mladjih predstoje razgovori, u kojima ću im ukazati sa čime sam zadovoljan, a sa čime ne u prošloj sezoni. Ostaje da vidimo da li su spremni da te neke greške koriguju, ili ćemo se prijateljski rastati”.
O mladim igrači koji dolaze…

“Mislim da će na scenu naredne godine istupiti neki mladji igrači koje smo pripremali u “pozadini”. Tu su Bjelica koji je svojim pristupom radu prošle godine pokazao da naredne možemo da ga gurnemo u prvi plan.Tu je i Vukosavljević sa kojim sam kao isa Bjelicom takodje izuzetno zadovoljan. Blizu je Miljević, imali smo problema sa Bogdanovićem koji skoro dva meseca ima problema sa povredama i dosta izostanaka. Blizu je Micov… To su igrači koji dolaze, već je poznato da od ponedeljka sa treninzima počinje Dragojlović. Blizu smo angažovanja jednog mladog makedonskog centra – Kirila Pavlovskog. U narednih 14 dana predočiću svima šta ih čeka u pripremnom periodu. Krajem juna ostaje onaj završni deo, angažovanje stranaca”.

Na pitanje kakve strance želi, Sagadin odgovora:

“Tražićemo igrače koji mogu da igraju na pozicijama koje su nam deficitarne. Prošle sezone su to bile pozicije “jedan” i “pet”, a ove godine to ne moraju da budu igrači na tim pozicijama. Već sam u kontaktima sa igračima i iz Evrope i iz Amerike, tako da se već nazire neko ime, ali to je poslednji deo u sastavljanju ekipe, koji je rezervisan za drugu polovinu juna”.

Ciljevi Zvezde u sledećoj sezoni:

“Mislim da ćemo se u Goodyear ligi boriti za sam vrh, tu je i ULEB cup koji je mislim baš pravo takmičenje za nas u narednoj sezoni, jer ova ekipa još uvek nije zrela za nastupe u Evroligi. Što se tiče domaćeg šampionata, kao što znate struktura Zvezde i menadžment su novi ,a na prostoru Srbije i Crne Gore karte su “podeljene” već nekoliko godina. Tu su klubovi koji su i na terenu i van njega vrlo jaki, a regularnost je veoma škakljiva. Zato i mislim da ćemo bolje rezultate beležiti u Evropi i Goodyear ligi.”

Sportski direktor Crvene zvezde Zmago Sagadin napominje da će se sa timom trenirati do kraja juna, a da će onda igrači dobiti 4 nedelje odmora. Potom, krajem jula počinje onaj udarni, najteži deo u pripremama za sezonu 2003/2004.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: