B92:"Anti-huliganski zakon" ulazi u skupštinsku proceduru

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.05.2003.

21:36

Default images

Kako B92 saznaje u skupštini Srbije, vladajuća koalicija donela je jednoglasnu odluku da se Zakon o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama uvrsti u dnevni red prve sledeće sednice parlamenta.

Očekuje se da će se ovaj zakon, kojim su propisane rigorozne kazne za huligane, naći pred poslanicima već sledeće nedelje kada bi trebalo da počne prvo vanredno zasedanje parlamenta.

Podsetimo, poslednji veći navijački incidenti zabeleženi su proteklog vikenda kada je došlo do velike tuče navijača fudbalskog kluba Rad i policije.Na toj utakmici veći broj navijača i policajaca je povredjen, a policija je u samoodbrani na stadionu pucala u vazduh iz vatrenog oružja.

Jedan metak tada je okrznuo snimatelja TV Politike Blagoja Topličića a beogradski SUP saopštio je da je privedeno 17 huligana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: