Rasprodaja u Bajeru posle katastrofalne sezone

Izvor: B92, AFP

Ponedeljak, 26.05.2003.

19:27

Default images

Prošlogodšnji finalisti Lige šampiona, ekipa Bajer Leverkuzena ostaće bez većine prvotimaca pošto su objavili da će drastično smanjiti budžet za narednu sezonu.

Generalni menadžer Rajner Kalmund izjavio je danas da će Bajer naredne sezone raspolagati sa 25 do 30 miliona evra manje nego prethodnih godina, pošto nisu uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona, posle katastrofalne sezone u kojoj su jedva izbegli eliminaciju u drugu ligu. Pobedom nad Nirnbergom sa 1:0 u poslednjem kolu Bajer je izbegao eliminaciju iz Bundeslige.

Najviše ćemo uštedeti na igračima. Planiramo da smanjimo plate i prodamo nekoliko igrača”, rekao je Kalmund.

On je dodao da su glavni kandidati za odlazak brazilski reprezentativac Lusio, za koga je zainteresovan madridski Real, kao i Bernd Šnajder, Tomas Baždarić i Nigerijac Paskal Ojigve. Bajer je upravo rasprodajom početkom nedavno završene sezone ubrzao pad. Baj Arenu su tada napustili glavne zvezde Mihael Balak i Ze Roberto, koji su otišli u Bajern.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: