Poznat spisak juniora za SP u Novom Sadu

Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu divizije II, grupa B, za igrače uzrasta do 20 godina biće održanno od 17. do 23. januara 2016. godine u Novom Sadu.

Izvor: JT

Četvrtak, 14.01.2016.

09:32

Poznat spisak juniora za SP u Novom Sadu
Foto: SHLS

Posle dvonedeljnih priprema u hali „Pionir“, tokom kojih su se novom selektoru srpskih juniora Nemanji Jankoviću nametnulo 35 kandidata koji će se nadmetati sa selekcijama Kine, Rumunije, Australije, Belgije i Španije.

Na spisku Nemanje Jankovića nalazi se 20 igrača i tri golmana:
golmani: Petar Stepanović, Jovan Feher, Jug Mitić;
bekovi: Pavle Podunavac, Ivan Anić, Stefan Bošković, Miloš Nikolić, Filip Pajević, Vladimir Živić, Aleksandar Kolarić;
napadači: Lav Mitić, Mirko Đumić, Siniša Pajić, Luka Vukićević, Đorđije Terzić, Lazar Novaković, Petar Novaković, Mirko Marković, Lazar Leštarić, Ivan Glavonjić, Uroš Bjelogrlić, Aleksandar Filipović i Dušan Janković.

Reprezentacija se posle prvog dela priprema u Beogradu, u utorak preselila u Novi Sad gde će trenirati do početka Svetskog prvenstva. Selektoru Jankoviću, mladom stručnjaku koji aktivno brani boje Partizana i koji ima višegodišnje iskustvo u radu sa mladim hokejašima stečeno u Kanadi, u vođenju selekcije pomagaće selektor seniorskog nacionalnog tima Nikola Bera.

Iako su prošlogodišnje Svetsko prvenstvo igrano u španskoj Haki završili na petoj poziciji, ovogodišnji sastav reprezentacije Srbije gaji nadu da bi na kraju takmičenja mogli da obezbede jednu od medalja. To je uvek bio primarni cilj svih nacionalnih selekcija naše zemlje, a činjenica da se prvenstvo igra u našoj zemlji daje dodatni podstrek na tom putu.

Karte za sve pojedinačne mečeve Svetskog prvenstva prodavaće se po ceni od 200 dinara, dok će komplet karata za sve mečeve šampionata koštati 500 dinara.

Svetsko prvenstvo u Novom Sadu biće šesto koje je u poslednjih pet godina održano u našoj zemlji, a drugo uzastopno koje se igra u novosadskom “Spensu”. Prošle godine taj grad je bio domaćin Svetskog šampionata za igrače do 18 godina istog ranga, na kojem je naša nacionalna selekcija osvojila bronzanu medalju.

Prva utakmica reprezentaciju Srbije čeka u nedelju od 20.30, kada će joj rival biti selekcija Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: