Drobnjak:Voleo bih da ostanem u Sijetlu, ali...

O tek završenoj sezoni u kojoj ekipa neplanirano odlazi ranije na odmor, krilni centar Soniksa Predrag Drobnjak kaže…

Izvor: Igor Vujièin, B92

Četvrtak, 17.04.2003.

19:37

Default images

Pre svega, kvalitetom i zaslužujemo mnogo bolji plasman od ovog koji smo ostvarili. Bolji smo i od Finiksa, Hjustona, Jute pa možda i Minesote. Splet okolnosti, dosta izgubljenih utakmica u poslednjim sekundama i nekolektivna igra doveli su nas do ove pozicije. Dosta sitnih stvari, kada se uklope daju negativan rezultat.

Pre velikog trejda imali smo minus od 10 pobeda do 50 odsto uspešnosti, tako da je ispalo da smo i dobro odigrali poslednjih 20-30 utakmica.
 

Došao je Alen, otišli Pejton i Mejson. Za sada medjutim, nije poznato da li će se čelni ljudi kluba odlučiti za neke radikalnije poteze u toku letnje pauze, ili će ohrabreni dobrim igrama u finišu sezone ipak pružiti još jednu šansu timu koji je ove sezone “promašio” plej of. Drobnjak smatra da je sigurno da će tim dobiti pojačanje na poziciji 1: 

Ne znam šta planiraju u Sijetlu, ko ostaje, ko ide. Mislim da će pokušati da dovedu veliko pojačanje na poziciji plejmejkera. Mislim da posedujemo kvalitet. Kako će biti sledeće godine ne znam. Nisam siguran ni da li ću ja ostati, ali o tome možemo da pričamo u oktobru.
Košarkaš Soniksa i reprezentativac SiCG je ove sezone “podigao” svoju statistiku. Prosečno je postizao 9,5 poena i hvatao 4 lopte za 24.5 minuta u igri ( 6 više od ruki sezone):

Zadovoljan sam sezonom. Vrlo je teško igrati u bilo kom Nba klubu. Naročito u Sijetlu, sa načinom igre koji forsira naš trener, gde 2 igrača dobijaju 70 odsto lopti u napadu. Sve akcije idu preko njih, dok za nas ostale preostaje da hvatamo “ostatke”. Bukvalno na 30 odsto lopti dodje ostalih 10-ak igrača, tako da je teško napraviti ekstremno dobru statistiku u toku čitave sezone. Ja sam imao mnogo dobrih utakmica, ali sam sa druge strane imao i loših partija, pre svega zbog minutaže koja je bila mala. U januaru sam na 10-ak utakmica odigrao po 3 do 5 minuta, što se na kraju odrazilo na statističke podatke, koje Amerikanci cene.
Drobnjak je po visini zarade na dnu platnog spiska Soniksa ( tek nešto više od pola miliona dolara). Za sledeću sezonu planirano je neznatno povećanje ,a  manje će primati samo Redži Evans. Odlazak ili ostanak ? 

Po tom pitanju je za sada status kvo, jer ja o tome za sada ne razmišljam. Ima zainteresovanih klubova I to nekoliko, ali do konačnog završetka sezone u NBA ligi nema pregovora, zbog pravila lige. Ozbiljni pregovori počinju tek po okončanju sezonu, sredinom juna. Ako ne uzmemo u obzir finansijski deo dogovora ja bih želeo da ostanem u Sijetlu.

Opšte je mišljenje da se šampion treba tražiti medju klubovima sa zapada I da klubovi sa istoka ni ove sezone neće moći da “pariraju” Lejkersima, Kingsima, Meveriksima, Sparsima...:

Mislim da će šampion doći verovatno sa zapada, a ko će igrati u finalu to stvarno ne znam. Pre svega na zapadu može biti i iznenadjenja. Ne mogu da kažem ko me je ekstra impresionirao. Dankan, Novicki, Brajant i Mekgrejdi su odlično odigrali.
Glasine da bi većina naših košarkaša u NBA ligi “rado preskočili” EP u Švedskoj demantovao je prvo Predrag Stojaković koji je izjavio za B92 da će se odazvati eventualnom pozivu selektora Vujoševića. Slično razmišlja I centar Soniksa:

Moj odgovor je kratak i jasan – da. Tu nema nikakve rasprave i analize. Istina, mnogo toga zavisi i od mog potpisivanja novog ugovora, ali u suštini odazvaću se pozivu, naravno ukoliko dobijem poziv selektora Vujoševića, a iskreno očekujem da ću ga dobiti" rekao je Drobnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: