Vreme za radikalne poteze

Grupa gradjana “Dejan Savićević” još jednom je razočarala naciju, mahom onaj deo koji je u Kruševcu, gledao muke “plavih”. Igra bez koncepcije u surovoj kombinaciji sa nezalaganjem fudbalera, više je nego alarmantna. Za razliku od meča sa Azerbejdžancima kada su se protiv našeg nacionalnog tima urotili prirodni saveznici vetar i zemlja, ovaj put se izdvaja ljudski faktor.

Izvor: Zoran Panjkoviæ, B92

Ponedeljak, 31.03.2003.

11:39

Default images

Predsednik fudbalskog saveza, Dragan Stojković još jednom vidno razočaran, najavljuje za B92 radikalne mere, pre svega kada je u pitanju igrački potencijal:

Rezultat od 1:2 doduše u prijateljskom meču protiv Bugarske, ne mora da znači veliku tragediju, jer ništa nije izgubljeno što se bodova tiče, medjutim, daje nam jednu veliku brigu, sa kojom se suočavamo i koju moramo da rešavamo. Sigurno da se nalazimo u jednom teškom momentu, posle 2:2 sa Azerbejdžanom što je rezultat koji još uvek peče, i poraza od Bugara čujemo komentare su sa pravom i na mestu. Moraćemo da posegnemo za nekim radikalnijim potezima, posebno kada je u pitanju sastav tima i uopšte odnos prema igri,i nadati se boljim rezultatima.
Činjenica je da u reprezentaciji igraju fudbaleri koji su nosioci igre u svojim klubovima, ali koji  u Savićevićevoj kombinaciji deluju kao ekipa iz školskog dvorišta. Jedan od najboljih evropskih strelaca, Mateja Kežman, posle Azerbejdžana, na neodredjeno vreme je uzeo odmor od nacionalnog tima smatrajući da se njegove ambicije ne poklapaju sa ambicijama ljudi koji vode reprezentaciju.

Kežman je za B92 početkom prošle nedelje  izrazio željenje što ga niko iz saveza nije zvao u poslednjih mesec dana otkako se privremeno oprostio od plavog dresa. Medjutim, Dragan Stojković nije želeo da komentariše Kežmanov stav, i odbija da bude neko ko će rečeno političkim žargonom dovesti za zajednički sto selektora Savićevića i fudbalera Kežmana:

Ja ne mogu da komentarišem individualne izjave. Mislim da bi bilo vrlo neozbiljno sa moje strane kada bi se upuštao u tu priču, ko je šta rekao, zašto je rekao…Drugo, ne vidim razloga zašto bi se neko zvao da se pita kako je – svako ima svoje živote, svoje porodice, svoje karijere. Ja neću tu biti nikakav “link”, ali ću sigurno tražiti ozbiljniji pristup igrača prema dresu koji nose. Možda je u ovom momentu i bolje što se ne igra sa Velsom. Nismo u nekoj baš jakoj formi, imamo povredjenih igrača. U meču sa Velsom sigurno da bi imali mnogo problema. U medjuvremenu Italija je savladala Finsku i vratila se (očekivano) u igru za visok plasman u našoj grupi…

To je jedna očekivana pobeda Italijana. Oni su napravili po svojim merilima jedan kiks pošto nas nisu pobedili u Napulju, kasnije su izgubili od Velsa, tako da je sve osim pobede za njih bio veliki neuspeh. Na vreme su postigli golove. Italijani imaju izvanrednu ekipu, jaku, tako da će u našoj grupi biti izuzetno teško I neizvesno do samog kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: