Udovičić: Zlatnim vaterpolistima po 30.000 evra

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić najavio je gostujući u „Dnevniku“ RTS da će srpski vaterpolisti dobiti po 30.000 evra za svetsko zlato.

Izvor: JT

Ponedeljak, 10.08.2015.

20:29

Default images
Beta/AP Photo/Denis Tyrin

Reprezentacija Srbije je u nedelju osvojila zlato na Svetskom prvenstvu u Kazanju, trijumfom nad Hrvatskom sa 11:4.

Udovičić je istakao da će svaki od članova zlatne reprezentacije u rekordnom roku, u narednih nedelju dana, dobiti po 30.000 evra.

Kada sam bio igrač, kapiten ovim momcima, svojevremeno mi se dugovalo godinu i osam meseci. Sada to nije tako. Neću da pričam o bivšim vlastima, ali ova vlast zaista čini sve da sportisti i nacionalni savezi budu ispraćeni za svoje uspehe“, istakao je Udovičić.

Udovičić je naglasio da mnogi pokušavaju da sakupe jeftine političke poene i umanje uspeh vaterpolista plasirajući priče kako se ne vodi računa o sportu. Ministar je podvukao da država ne duguje nijedan dinar nijednom savezu niti za nagrade, niti za kampove, kao ni za pripreme igrača.

Kako bi država pokazala da joj je stalo do sporta, već je obezbeđeno 120 miliona dinara i besplatna „Kombank arena“ za Evropsko prvenstvo u vaterpolu koje će biti održano u januaru naredne godine, ukazuje Udovičić.

Međutim, Udovičić naglašava da će država isplatiti eventualne dugove koje je nasledila od prethodnih vlasti, ali, kako dodaje, ne može se očekivati da Vlada rešava svačije probleme i pokriva dugove svakog kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

193 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: