Srbija razbila Hrvatsku za svetsko zlato!

Vaterpolisti Srbije postali su svetski šampioni pobedom nad Hrvatskom 11:4 (2:2, 3:0, 2:2, 4:0) u finalu u Kazanju!

Izvor: MN

Subota, 08.08.2015.

21:00

Default images
Getty Images

Srbija je odigrala fenomenalan meč, u potpunosti nadigrala rivala i zasluženo stigla do petog zlata na svetskim prvenstvima, drugog od samostalnosti.

Najefikasniji na meču bio je Andrija Prlainović sa tri gola, dva je dao Miloš Ćuk. Strelci su bili i Dušan Mandić, Filip Filipović, Stefan Mitrović, Duško Pijetlović, Milan Aleksić, kao i 18-godišnji debitant Nikola Jakšić.

Za selekciju Hrvatske dva pogotka dao je Sandro Sukno.

Hrvatska je bez problema povela sa 2:0, Srbiji je trebalo malo vremena da se konsoliduje, ali je uspela da veže dva dobra napada i izjednači, pa je prva četvrtina završena nerešenim rezultatom 2:2.

Nastavljena je velika borba na početku druge četvrtine i nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane. Ali se Srbija potpuno razigrala i uspela da preokrene rezultat na 4:2, dok je Hrvatska nizala promašaje. Posle prvog poluvremena Srbija je vodila 5:2. Srbija je odigrala veoma dobar meč pre svega u odbrani, u drugoj četvrtini nije dozvolila Hrvatskoj da postigne pogodak.

U nastavku je ekipa Dejana Savića igrala sve bolje i postepeno povećavala prednost. Treća deonica završena je 2:2, da bi u poslednjoj četvrtini Srbija u potpunosti dominirala i postigla četiri gola za ubedljivu pobedu.

Srbija je osvajanjem Svetske lige u junu ranije obezbedila direktno učešće na Olimpijskim igrama sledeće godine u Rio de Žaneiru, a Hrvatska je to pravo stekla plasmanom u finale šampionata u Kazanju. Vizu za Rio obezbedila je i Grčka koja je osvojila bronzanu medalju pobedom nad Italijom 11:9.

Tok meča:

Getty Images
Dobrom odbranom Mitrovića počeo je meč, međutim posle kornera Hrvatska je povela golom Obradovića. Isti igrač imao je još jednu priliku sa distance, ali je srpski golman ovoga puta bio siguran. U nastavku Srbija je imala igrača više, prisutna je nervoza u napadu, a neprecizan je bio Filipović.

U narednom napadu Hrvatska ima igrača više i udvostručuje prednost preko Petkovića. Na isti način odmah uzvraća Prlainović fintom za prvi gol na meču, a Srbija brzo stiže do izjednačenja preko Mandića.

Nastavljena je velika borba na početku druge četvrtine i nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane. Odbrane su dobro radile svoj posao, a nešto mirniji period igre prekida Andrija Prlainović drugim golom na meču, za preokret ekipe Dejana Savića. Ranđelović je zaradio već drugo isključenje, a u napadu sa igračem više Hrvatska pogađa prečku.
Getty Images
Srbija se potpuno razigrala, pa četvrti gol svom timu donosi Ćuk. Hrvatska je nizala promašaje u drugoj četvrtini, u kojoj nije uspela da postigne pogodak, a tačku na prvo poluvreme golom stavlja Filipović za 5:2.

Stefan Mitrović golom otvara treću četvrtinu. Hrvatska posle dužeg vremena postiže gol i zaostatak smanjuje preko Sukna, ali odmah uzvraća Ćuk i Srbija sa igračem više dolazi do novih plus četiri (7:3). Pred kraj treće četvrtine Sukno postiže novi pogodak, on je u finišu imao još jedan pokušaj, a u poslednjim sekundama zapretio je i Burić, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Četiri gola prednosti za Srbiju Pijetlović vraća polovinom poslednje četvrtine. Srbija igra sjajno u odbrani, pa Hrvatska ponovo ne koristi igrača više. Naš tim ne staje, novi gol postiže Prlainović, a u listu strelaca upisuje se i Aleksić. Tačku na meč stavio je Jakšić - 11:4. Srbija je postala prvak sveta i na taj način nastavila sjajan niz uspeha koje ovog leta prave naše sportisti!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

672 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: