Udovičić za B92: Nema penzija, hvala Đokoviću

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je u Sportskom pregledu B92 da omladinski reprezentativci neće dobiti penzije za osvajanje titule prvaka sveta.

Izvor:

Četvrtak, 25.06.2015.

21:12

Default images

“Po zakonu i uredbi o nagrađivanju mi ne možemo retroaktivno da nagradimo naše sportiste, u ovom slučaju fudbalere. Kao ministar sporta, voleo bih da možemo da nagradimo sve sportiste, ali u ovom trenutku to nije moguće“, rekao je Udovičić.

Pokušaćemo na sve načine da pronađemo neki vid nagrade i satisfakcije za fudbalere, ali ono što je bitno jeste da od njih očekujemo da u narednom periodu ostvare te rezultate, i po zakonskom okviru budu nagrađeni za ono što su postigli. Napravili su istorijski i svetski rezultat, drago mi je što sam imao prilike u Milanu na EXPO sajmu da se pohvalim da dolazim iz zemlje svetskog prvaka u fudbalu i da smo pobedili Brazil u finalu. To je nešto što je meni kao bivšem sportisti, ili sada ministru, ogromna satisfakcija. Nadam se da će ti momci ostati u istom sastavu i da će nas obradovati u narednom periodu, a samim tim zaslužiti kako nagradu – tako i nacionalno priznanje“, istakao je Udovičić.

Prethodne sedmice rešen je jedan veliki problem, odlazak ekspedicije na Specijalnu Olimpijadu u Los Anđeles – u velikoj meri zahvaljujući donaciji prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

Ministarstvo i Vlada republike Srbije odgovorni su za finansiranje i rad Saveza. Vlada je na početku godine opredelila devet miliona dinara za Specijalnu Olimpijadu, što je malo manje od polovine sredstava koja su neophodna da se otputuje u Los Anđeles. Na predlog premijera odobreno je još 12 miliona dinara iz budžetske rezerve, a najbitnije u celoj priči je da smo obezbedili pun budžet za specijalne Olimpijce. Zahvaljujem se svim sportistima, pogotovo gospodinu Đokoviću, ali i svima onima koji su učestvovali – sportistima, građanima... Smatram da toj deci sredstva jesu neophodna, drago mi je da smo uspeli u tome, da će ta deca da otputuju, pronađu nove prijatelje i steknu neka iskustva koja su neophodna. Vratiće se sigurno zadovoljni, a možda će nas obradovati i sa medaljama“, zaključio je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: