SAD 1 vode, četvorosed Srbije 17.

Posle prvog dana takmičenja u bobu četvorosedu prva posada SAD ima značajnu prednost u odnosu na drugoplasirane Kanađane i trećeplasirane Nemce.

Izvor: B92

Petak, 26.02.2010.

23:29

Default images

Posada Srbije je na 17. mestu a u prve dve vožnje čak šest posada je zbog prevrtanja na stazi diskvalifikovano.

Posle prve vožnje diskvalifikovane su posade Rusije 1, Austrije 1 i Slovačke, a već na startu druge bob Japana se prevrnuo pa se broj učesnika smanjio na 21.

Usledili su manje ili više uspešni nastupi osam posada da bi i bob Velike Britanije završio takmičenje prevrtanjem u srednjem delu staze.

Agonija bobista na stazi Vistler nastavljena je, druga posada SAD prevrnula se u donjem delu staze, ali su, kao i prethodne dve posade koje su se prevrnule, prošli bez ozbiljnijih povreda.

Problemi koje su neke posade imale prilično su uticali na nastupe ostalih pa je bilo primetno da neki od favorita voze opreznije sa idejom da izbegnu opasnost od prevrtanja i diskvalifikacije.

Sa druge strane, sjajan nastup posade Švajcarske u drugoj vožnji doveo ih je sa osmog mesta posle prvog nastupa na četvrto posle prvog dana.
Najbolji iz prve vožnje, Nemačka 1, Kanada 1 i SAD 1, zadržali su pozicije.

Na kraju, posle dve trke i pred drugi dan takmičenja u krugu kandidata za medalje, ako se i drugog dana ne nastavi trend diskvalifikacija, nalazi se čak osam posada, Amerikanci imaju značajnu prednost, a razlika između drugoplasirane i osmoplasirane posade je samo pola sekunde.

Vuk Rađenović, Miloš Savić, Igor Šarčević i Slobodan Matijević drugog dana startuju sa 18. mesta uz zaostatak od tri sekunde i dve stotinke za vodećima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: