“Staza u Sočiju će biti bezbednija”

Organizatori Olimpijskih igara 2014. godine u Sočiju izjavili su da se neće voditi motoom ‘brza, viša, jača’ u dizajniranju staze za sankanje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.02.2010.

03:35

Default images

Igre u Vankuveru, koje su u toku, ostaće između ostalog upamćenje i po pogibiji Gruzijca Nodara Kumaritašvilija, koji je izgubio život kada je tokom treninga izleteo sa staze za sankanje. Ogranizatori narednih Zimskih Olimpijskih igara takođe su naglasili da će staza biti mnogo sporija od one u Vankuveru, tačnije na Visleru.

Već ove godine ćemo početi sa konstrukcijom staze i za 10 do 15 km/h će biti sporija od ove na Visleru”, rekao je šef Igara u Sočiju Dimitrij Černijšenko.

To znači da će se na toj stazi dostizati brzine od 140 km/h u poređenju sa neverovatnih 154 km/h, kojom su išli neki takmičari u Vankuveru.

Dobićemo smernice od Međunarodne sankaške federacije. Bezbednost će biti ključni faktor i nećemo praviti compromise”, dodao je Černijšenko, koji je dodao da će pomoću 3D simulatora pokušati da otkriju potencijalne scenarije da bi se nesreće izbegle, “Želimo da izbegnemo i najmanju šansu da nešto krene kako ne treba”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: