Didije Kuš, najiskusniji skijaš u Vankuveru

Švajcarac Didije Kuš na Olimpijske igre u Vankuveru dolazi kao najiskusniji skijaš od svih, koji je ujedno u odličnoj formi i odlučan da dođe do zlata u spustu. Staza na Visleru je, po mnogima, kao pravljena za Kuša, ali je on u poslednjih nekoliko nedelja imao prave ispite pred sobom.

Izvor: B92

Subota, 13.02.2010.

00:26

Default images

Prvo je pre šest nedelja jako udario glavu tokom slobodnog treninga u francuskom Val d’Izeru, kada je pao na rame, ali takođe i polomio kacigu. Tada su doktori objavili da je Kuš samo polomio rebro u padu, a o drugim povredama nije bilo ni reči, ali je realnost bila potpuno drugačija.

Ne razumem zašto su doktori tražili da sve ostane tajna. Tog dana je bilo sunčano i to je poslednje čega se sećam, nisam mogao da se setim da li da skrenem levo ili desno. Ja sam svetski šampion, a to nisam znao u tom trenutku. Ipak, posle nekog vremena je sve bilo u redu”, rekao je Kuš.

Posle nekog vremena, u Kranjskoj gori, je povredio palace desne ruke zbog čega je morao da bude podvrgnut operaciji. Mnogi su pomislili da zbog toga neće moći da se nađe u Vankuveru, ali je on sve razuverio samo nekoliko dana kasnije.

Pre povrede u Sloveniji zabeležio je dve pobede u legendarnom Kicbilu, svoju prvu u superveleslalomu, a šeste u spustu. Ta dva trijumfa mu posebno znače jer, prema njegovim rečima, u Kicbilu mora mnogo da se rizikuje da bi na kraju bio na vrhu.

Negde u svojim mislima znam da sam se spremao za veliki događaj, možda baš Vankuver”, rekao je Kuš.

Švajcarac ističe da više voli da njega love, nego da on bude lovac, a svi njegovi rivali zanju da ako žeke da dođu do zlata mogu da ‘ulove’ upravo njega.

Olimpijska staza će biti drugačija od svih, ali koliko nisam siguran. Sve će, takođe, zavisiti i od vremenskih uslova, ali ja moram da se potrudim da moj tim sve drži pod kontrolom. Svi radimo veoma vredno, ja sam imao intezivne pred olimpijke pripreme i ako se sve uklopi biću veoma brz”, istakao je Kuš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: