Jelena Lolović: “Daću sve od sebe”

Na Olimpijskim igrama u Vankuveru Srbija će u alpskom skijanju imati tri predstavnice, ali je sigurno da se najviše očekuje od Jelene Lolović, koja je već učestvovala na najprestižnijem svetskom takmičenju u zimskim sportovima. Lolovićeva je u razgovoru za B92 istakla kako su protekle njene pripreme za Vankuver, kakva su joj očekivanja i kolika joj je čast što će nositi zastavu Srbije na svečanom otvaranju Igara.

Izvor: B92

Petak, 12.02.2010.

00:13

Default images

Prema rečima Lolovićeve pripreme za Olimpijske igre su protekle dobro, a u tome su joj pomogle i trke Svetskog kupa, u kojima je najbolji rezultat ostvatila 14. mestom u slalomu održanom u američkom Aspenu.

Letnji deo priprema je protekao odlično što mogu potvrditi rezultati sa nekoliko dobrih takmičenja na početku sezone. Međutim, u januarskom delu nisam baš blistala, a uz to sam imala i problem sa stopalima i zbog tih sitnih komplikacija sam otkazala neke trke”.

Trke Svetskog kupa su, naravno, najbolja priprema za Olimpijske igre. Na nekim trkama sam odvezla dobre vožnje, ali na nekim i nisam imala sreće. Nadam se da mi upravo taj faktor sreće neće nedostajati na Igrama”.
oks.org.rs
Superveleslalom u Vankuveru će biti moj drugi u toj discipline ove sezone tako da ću akcenat staviti na veleslalom i slalom. Želim da dam sve od sebe u sve tri discipline. Nemam posebnih želja po pitanju plasmana. Na prethodnim Olimpijskim igrama sam zacrtavala velike ciljeve i onda nisam dobro podnosila pritisak. Sada mi je moto da dam sve od sebe i da probam da izvučem maksimum”.

Na otvaranju Igara, koje je zakazano za petak, Lolovićeva će nositi zastavu Srbije, što je za nju posebna čast.

To je veoma velika čast za mene, posebno zbog toga što su mi zastavu predali velikani kakvi su Jasna Šekarić i Vlade Divac”.

Ukoliko bude imala priliku Lolovićeva je istakla da će se potruditi da poseti druga sportska borilišta tokom trajanja Igara.

Još uvek ne znam tačan raspored, ali ako bude prilike, svakako bih otišla da odgledam neku hokejašku utakmicu ili klizanje”, rekla je Jelena Lolović za B92.

Lolovićevu prva trka, superveleslalom, očekuje 20. februara. Četiri dana kasnije takmičiće se u veleslalomu, a potom 26. februara u slalomu. Pored Lolovićeve srpske predstavnice u alpskom skijanju na Igrama u Vankuveru biće Marija Trmčić i Nevena Ignjatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: