Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 28.02.2010.

21:06

Boris Rađenović: „Više nismo autsajderi“

Svoje debitantsko učešće na Zimskim Olimpijskim igrama srpski bob tim, u sastavu Vuk Rađenović, Slobodan Matijević, Miloš Savić i Igor Šarčević, zajedno sa trenerom Borisom Rađenovićem, završio je na 18. mestu. Svi članovi tima su izuzetno zadovoljni plasmanom u Vankuveru, a stariji Rađenović je za B92 rekao svoje impresije o ostvarenom plasmanu, ali kakvi su dalji planovi za srpski bob tim.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na kraju, kada se sve sabere i podvuče crta, bio bih neskroman ako bih rekao da nisam zadovoljan. Naravno, uvek stoji ono da smo mogli bolje. Na primer, da smo imali bob na raspolaganju bar jedno desetak dana, ili da smo znali da Slovenci neće dobiti naše državljanstvo, pa da se uigravamo sa ovom ekipom malo više“.

Ovako smo morali da se uigravamo direktno na Olimpijskim igrama u Vankuveru i to na najtežoj i najopasnijoj stazi na svetu, jer smo bukvalno u ovom sastavu prvi put bili na trenungu u Visleru. U svakom slučaju smo veoma zadovoljni“.

Rađenović ističe da se nada da će posle Igara u Vankuveru bob dobiti na popularnosti u Srbiji, kao i da su neki ljudi uvideli da srpskom timu malo fali da se bori za najviši plasman.

Pretpostavljam da će bob, kao sport, dobiti na popularnosti u Srbiji, jer je do sada malo ko i znao da postoji bob u Srbiji. Predsednik našeg Olimpijskog komiteta gospodin Vlade Divac je video da našim momcima tako malo fali da budu u borbi i za najviši plasman, pa se nadam da će ubuduće situacija biti mnogo bolja“.

Sledeće veliko takmičenje srpski bob tim očekuje naredne godine, a to je Svetsko prvenstvo u Nemačkoj.

Što se tiče planova, prvo veliko takmičenje koje nas očekuje je Svetsko prvenstvu 2011. godine u nemačkom Keningseu, i tamo nećemo ići kao autsajderi“, rekao je Boris Rađenović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve