Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 26.02.2010.

16:10

Boris Rađenović: “Potpuno smo spremni”

Posle dugog očekivanja bob tim Srbije će u petak od 22 časa po srednjeevropskom vremenu početi zvanično takmičenje na Olimpijskim igrama u Vankuveru.

U dosadašnjem delu 21. Zimskih Olimpijskih igara članovi srpskog tima Vuk Rađenović, Slobodan Matijević, Miloš Savić i Igor Šarčević, kao i njihov trener Boris Rađenović nisu imali vremena za predah.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Oni su se svakog dana vredno pripremali za ono šta ih očekuje u petak i subotu, a zanimljivo je da je srpski tim jedan od samo pet koji se nije prevrnuo na veoma opasnoj stazi u Vankuveru, a trener bob tima Srbije Boris Rađenović je u razgovoru za B92 istakao kako su protekli treninzi, da li je postojao strah od staze i kakva su očekivanja.

Ekipa koja je došla do norme za Vankuver je bila u potpunosti uigrana je su učestvovali na svim trkama u kvalifikacijama. Osim Vuka i Igora tu su bila još dvojica Slovenaca, dok su umesto njih za Igre kao zamene došli Slobodan i Miloš. Oni jesu perspektivni i mladi, ali nisu uigrani sa Vukom i Igorom, i zbog toga bi mali hendikep mogli da imaju zbog samog starta, ali je situacija iz dana u dan sve bolja”.

Prema Rađenovićevim rečima treninzi u Vankuveru su protekli u najboljem redu, ali da je od 30 timova, koliko ih je ispunilo normu za učešće na Igrama, samo 25 uspelo da izbori plasman za zvaničnu trku.

Samo 25 timova od 30 je uspelo da se plasira na trku. Dva pilota su otvoreno izjavila da sumnjaju da bi bezbedno uspeli da dovezu bob do cilja, dok su ostala tri imala teža prevrtanja. Malog straha je bilo kod svih ekipa, računajući i Nemce, koji su na svakom takmičenju favoriti”.

Rađenović ističe da su članovi srpskog tima rasterećeni po pitanju plasmana, a u favorite ubraja Nemce, Amerikance i Ruse.

Naši momci su sad potpuno rasterećeni jer je Vuk jedan od petorice pilota koji se nije prevrnuo na stazi u Vankuveru. Valjda će tako i ostati. Kao favorite uvek treba istaći čuvenog Nemca Langea, Amerikanca Holkomba i Rusa Zubkova”.

Iako bob uopšte nije popularan sport u Srbiji članovi srpskog tima imaju veliku podršku i javnosti i navijača koji željno isčekuju da takmičenje počne. Rađenović ističe da bi i on ostajao budan da gleda trke bob tima da je sada u Srbiji i da uopšte nije u celoj toj priči.

Ja sam ona generacija koja je ustajala u tri ujutru da gleda boks meč Klej – Frejzer, tako da bih svakako gledao i bob na Olimpijskim igrama”, rekao je trener bob tima Srbije na Igrama u Vankuveru Boris Rađenović.

Srpski tim prva trka očekuje u petak u 22 časa po srednjeevropskom vremenu, dok je druga na programu od 23.40. Nastavak takmičenja biće održan u subotu, treća trka je zakazana za 22 časa, dok će odluka o konačnom plasmanu pasti posle četvrte trke koja počinje u 23.40.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve