Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 14.02.2010.

04:26

Belma Šmrković: “Dostojno ću predstavljati svoju državu”

U skijaškom trčanju u konkurenciji žena na Olimpijskim igrama u Vankuveru Srbija će imati samo jednu predstavnicu – Belmu Šmrković, koja će učestvovati u trci na 10.000 metara slobodnim stilom. U intervjuu za B92 Šmrkovićeva je istakla kakve uslove za trening je imala, šta očekuje od svog prvog učešća na Igrama i ko su za nju favoritkinje u njenoj disciplini.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pripremila sam se koliko su uslovi odgovarali, nažalost, u ovoj olimpijskoj godini nije bilo dovoljno snega za trening na skijama, a imala sam čak i povredu noge, istegnuće ligamenata. Uz to sam imala problema sa nordijskom komisijom zbog sredstava koje su izdvojili za moje pripreme, jer su oni na sve moguće načine usporavali moje, tačnije naše pripreme. Što se tiče Olimpijskog komiteta Srbije, njima dugujem veliku zahvalnost što su mi izašli u susret”.

Šmrkovićeva ističe da joj je cilj da u Vankuveru dostojno reprezentuje Srbiju i da je za nju veliki uspeh što je ispunila olimpijsku normu.

Na Olimpijskim igrama u Vankuveru očekujem da dostojno predstavim svoju državu, svoj klub “Jelenak”, svoj grad Sjenicu. Moj najveći uspeh je što sam se izborila za tu olimpijsku normu. Ipravo ta nordijska komisija, koja je uporno bila protiv mene i mog odlaska na Olimpijske igre, motivisala me je da dam sve od sebe i završim trku. Ovaj skup doživljavam kao nešto najradosnije u životu otkako se bavim ovim sportom”.

Trka, koja je na programu u ponedeljak, 15. februara, za srpsku takmičarku će biti prva na tlu Severne Amerike, a ona je već imala priliku da vidi staze, za koje ima samo reči hvale.

Staze su izvanredne i pripremljene dobro. Naravno, svaka staza na kojoj se održavaju Olimpijske igre je posebna i zahteva puno od takmičara. Ovo će biti moja prva trka u Severnoj Americi, a nadam se da ću u budućnosti imati više prilika za takmičenje na ovom kontinentu”.

Od svog debija na Olimpijskim igrama Šmrkovićeva očekuje da sve protekne kako treba i naglašava kakva je razlika između takmičarki koje će juriti medalje i ostalih.

Očekujem da takmičenje protekne u najboljem redu. Moje favoritkinje su Justina Kovalčik i Petra Majdič, zbog toga što su najbolje u skijaškom trčanju. Ogromna je razlika između takmičarki koje će juriti medalju i ostalih, jer sve zavisi koliko se ulaže u svaku takmičarku, koliko država doprinosi tome”, rekla je Belma Šmrković za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve