Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 18.02.2010.

05:31

Novo zlato za Vajta u halfpajpu

Amerikanac Šon Vajt osvojio je zlatnu medalju u snoubordu, u disciplini halfpajp, na Olimpijskim igrama u Vankuveru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vajt je do svog drugog olimpijskog zlata došao ubedljivo i već posle prve runde je bilo poznato da će odbraniti titulu osvojenu pre četiri godine u Torinu. Pored njega na pobedničkom postolju našli su se Finac Pitu Pirojnen i još jedan Amerikanac Skot Lago.

Vajt je Sjedinjenim Državama doneo treću zlatnu medalju tokom petog takmičarskog dana Igara u Vankuveru, posle Lindzi Von u spustu i Šejnija Dejvisa u brzom klizanju na 1.000 metara. Takođe, Vajt je zajedno sa Lagoom broj medalja Amerikanaca u obe konkurencije u halfpajpu doveo do 12 od 21, koliko ih je podeljeno od uvođenja discipline u program Olimpijskih igara 1998. godine u Naganu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve