Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 24.02.2010.

22:40

Šveđanima zlato u štafeti

Štafeta Švedske trijumfovala je u trci 4x10 kilometara u skijaškom trčanju na Olimpijskim igrama u Vankuveru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šveđanima je zlato doneo Markus Helner solidnom trkom u poslednjem delu, pošto su mu timske kolege Danijel Ričardson, Johan Olson i Anders Sedergen predali štafetu pred poslednjih deset kolometara. Njih četvorica su Švedsku doveli do petog olimpijskog zlata u vremenu od 1:45.05 sata.

Na kraju su Šveđani imali prednost od 16 sekundu i odnosu na Norvežane, koji su zahvaljujući Peteru Northugu uspeli da se primaknu u poslednjem delu trke, ali ne i da ih preteknu. Pored Northuga u norveškom timu su se našli Martin Jonsrud Jonsrud Sandbi, Od-Bjorn Hjelmeset i Lars Berger.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našli su se Česi Martin Jaks, Lukaš Bauer, Jiri Magal i Martin Kukal, od kojih poslednji nije uspeo da odoli napadima Northuga dva kilometra pre cilja. U poslednjih šest kilometara Northug je imao 25 sekundi zaostatka u odnosu na Kukala, ali je fantastičnim trčanjem svoj deo komletirao za 24:15.5 minuta i doneo srebro Norveškoj.

Francuzi su, takođe, učestvovali u borbi za medalje tokom cele trke, ali nisu uspela da održe priključak na kraju i morali su da se zadovolje četvrtim mestom, istom pozicijom kao pre četiri godine u Torinu.

Branioci titule sa prošlih Olimpijskih igara Italijani su trku završili na razočaravajućem devetom mestu, sa više od dva minuta zaostatka u odnosu na nove šampione.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

21 d

U fokusu

Vidi sve