Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 19.02.2010.

23:55

Još jedna pobeda Marit Bjergen

Norvežanka Marit Bjergen osvojila je svoju drugu zlatnu i treću ukupno medalju na Igrama u Vankuveru u dohvatnoj trci na 15 kilometara.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Za sada najuspešnija učesnica Igara prešla je stazu podeljenu na 7,5 kilometara koji se trče klasičnim i 7,5 slobodnim stilom za 39 minuta, 58 sekundi i jednu desetinku, ostavivši konkurentkinje realtivno daleko iza sebe.

Dramatična borba za još dve medalje završila se srećno za 'srebrnu' Šveđanku Anu Hag i Justinu Kovalčik iz Poljske koja je za stoti deo sekunde bila brža od četvrtoplasirane norveške takmičarke Kristin Stermer Steira.

Na polovini staze Šarlota Kala, pobednica trke na 10 kilometara bila je bolja od kasnijih osvajačica medalja ali je završila na osmom mestu.

Kristina Smigun-Vaehi je odustala.

Posle prvih 'klasičnih' 7,5 kilometara vodile su Italijanka Arijana Folis i Finkinja Aino-Kaisa Sarinen ali drugi deo staze koji se prelazi slobodnim stilom bio je pretežak za njih.

Bjergenova, dvadesetosmogodišnjakinja iz Trondhajma, 'odlepila se' na polovini drugog dela staze i liniju cilja prešla sa skoro devet sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranu Anu Hag.

Medalja koju je osvojila je deseta (peta zlatna) za Norvešku na ovim Igrama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve