Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 23.02.2010.

06:05

Zlata za Austriju, Nemačku, Kanadu

Tokom 11. dana Olimpijskih igara u Vankuveru podeljena su četiri kompleta medalja, a najsjajnije su otišle u ruke Austrijanaca, Nemaca, Norvežana i Kanađana.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Deseti takmičarski dan obeležila su takmičenja timova. Austrija je trijumfovala u timskim ski skokovima, Norvežani i Nemice su bili najbolji u ekipnom ski trčanju, dok je titula u umetničkom klizanju u konkurenciji parova pripala domaćim takmičarima.

Reprezentacija Austrije, za koju su skakali Gregor Šlirencauer, Tomas Morgenštern, Andreas Kefler i Volfgang Lojcl, ubedljivo je osvojila zlato u timskim skokovima, ispred Nemaca i Norvežana.

Selekcija Nemačke u sastavu Klaudija Nistad i Evi Zajenbaher-Stele trijumfovala je u ekipnom sprintu slobodnim stilom u skijaškom trčanju, dok su se na pobedničkom postolju našle i Šveđanke i Ruskinje. U istoj discipline kod muškaraca zlato su osvojili Norvežani Peter Northug i Ejstejn Petersen, ispred timova Nemačke i Rusije.

Tesa Virtu i Skot Moar novi su olimpijski šampioni u plesnim parovima, dok su srebro osvojili Meril Dejvis i Čarli Vajt iz Sjedinjenih Država, a bronza je otišla u ruke ruskog para Oksane Domnine i Maksima Šabalina.

U ponedeljak su postale i poznate finalistkinje ženskog turnira u hokeju na ledu. U finalu, koje je na programu u četvrtak igraće Sjedinjene Države i Kanada, dok će se nekoliko sati pre tog susreta odigrati i meč za treće mesto u kojem se sastaju Finska i Švedska.

Posle deset takmičarskih dana najviše medalja imaju SAD, ukupno 24, od kojih je sedam zlatnih, koliko ima i Nemačka, koja je sakupila ukupno 21 odličje do sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

1 d

U fokusu

Vidi sve