Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 27.02.2010.

01:01

Kembel-Pegova za Kumaritašvilija

Australijska takmičarka u sankanju Hana Kembel-Peg stavila je na aukciju odelo sa Igara u Vankuveru da bi pomogla porodicu Nodara Kumaritašvilija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kembel-Begova je u petak ujutru stavila odelo u kojem je učestvovala na 21. Zimskim Olimpijskim igrama na sajt E-Bay i do sada je najviša ponuda dostigla 1.775 australijskih dolara.

Kumaritašvili je izgubio život tokom treninga pred sam početak Olimpijskih igara u Vankuveru, a Međunarodna sankaška federacija je ubrzo objavila da je on sam kriv za nesreću. Ipak, nekolicina takmičara, među kojima je bila i Kembel-Pegova je rekla da je staza na kojoj se održavalo takmičenje u sankanju preopasna.

Mislim da preteruju. Gde je granica u bacanju po stazi kao da smo lutke za testiranje udesa. U pitanju su naši životi”, rekla je Australijanka.

U opisu predmeta stavljenog na aukciju Kembel-Begova je rekla da se na takav potez odlučila ne samo u Kumaritašvilijevu čast, već da bi napravila mali gest da bi njegova porodica znala da je ostvario pozitivan uticaj na druge ljude i da će mnogima nedostajati. Takođe je napisala da misli da će na taj način očuvati sećanje na svog prijatelja i njegovo ostvarenje do ispunjenja svog sna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

29 d

U fokusu

Vidi sve