Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 20.02.2010.

14:41

Oproštaj od Kumaritašvilija

Više hiljada ljudi okupilo se u gruzijskom mestu Bakuriani da bi odalo poslednju počast Nodaru Kumaritašviliju koji je poginuo uoči otvaranja ZOI.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kumaritašvili je poginuo prošlog petka, kada je na treningu, pri brzini od 145 kilometara na sat, na sankama izleteo sa staze i udario u betonski stub. "Želeo sam da ti napravim svadbu, a umesto toga organizujemo sahranu", rekao je otac poginulog sportiste David Kumaritašvili gledajući u portret svog sina.

Nodar Kumaritašvili je subotu sahranjen na groblju crkve u malom selu Bakuriani.

Porodica i prijatelji poginulog rekli su da je on bio iskusan takmičar i da nije nastradao zbog svoje greške, već zbog loše staze.

Mnogi takmičari na Olimpijskim igrama u Vankuveru su zabrinuti za svoju bezbednost zbog suviše brze staze u Visleru na kojoj se održavaju takmičenja u sankanju, skeletonu i bobu. Amerikanka Šona Robok rekla je da je "glupo što je staza toliko brza" i da takmičenje može biti veoma opasno.

Staza u Visleru smatrala se najbržom na svetu, a organizatori nisu preuzeli odgovornost za nesreću, već su samo skratili stazu kako bi je usporili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

29 d

U fokusu

Vidi sve