Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 17.02.2010.

02:26

Tatjana Hifner šampionka u sankanju

Samo dva dana posle Feliksa Loha Tatjana Hifner je Nemačkoj donela novo zlato u sankanju na Olimpijskim igrama u Vankuveru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Hifnerova je do titule olimpijske šampionke došla u vremenu od 2:46.527, ispred Austrijanke Nine Rajtmajer, koja je imala za skoro pola sekunde slabije vreme. Pored njih dve na pobedničkom postolju našla se još jedna Nemica Natali Gajsenberger.

Bila sam poprilično nervozna pre poslednje trke, ali sam odmorila malo i posle je sve bilo u redu. Start je bio težak, posebno za nas iz Nemačke, jer su startna vremena naša največa snaga, ali sam ovde došla da pobedim i to sam i učinila. Ovo je ostvarenje sna”, rekla je Hifnerova.

Trijumfom u Vankuveru Hifnerova je svojoj zemlji donela devetu zlatnu medalju u sankanju u konkrenciji žena na 13. Igara, na kojima je održano takmičenje u toj discipline. Takođe, zajedno sa Lohom je Nemačkoj donela šesti dvostruki trijumf na Olimpijskim igrama. Zanimljivo je da je od 39 medalja u sankanju, koliko ih je dodeljeno do sada u istoriji na Igrama, čak 26 otišlo u ruke Nemica.

Kao i kod muškaraca i u konkurenciji žena takmičenje u sankanju je ostalo u senci tragedije koja se dogodila u petak, kada je Gruzijac Nodar Kumaritašvili izgubio život kada je tokom pri brzini 145 km/h tokom treninga izleteo sa staze i udario u stub.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

28 d

U fokusu

Vidi sve