Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 16.02.2010.

03:19

Telo Kumaritašvilija ide za Gruziju

Nekoliko gruzijskih reprezentativaca i čelnika tima i predstavnici organizatora oprostili su se u ponedeljak uveče na komemoraciji od Nodara Kumaritašvilija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Telo preminulog gruzijskog takmičara u sankanju Kumaritašvilija, koji je poginuo kada je u petak izleteo sa staze pri brzini od 145 kilometara na sat, u utorak bi trebalo da se preko Nemačke vrati u njegov rodni grad Bukurijani. Tamošnji stanovnici u ponedeljak su izjavljivali saučešće porodici preminulog sportiste.

Izvestači su primetili da je između kuće poginulog sportiste i njegovog komšije razapeta čelična sajla na kojoj je Kumaritašvili hodao kako bi unapredio osećaj za ravnotežu.

Kumaritašvilijev otac David prisetio se poslednjeg razgovora sa sinom koji mu je priznao da se plaši olimpijske staze u Visleru.

"Rekao mi je: 'Tata, zaista se plašim te krivine'. Kazao sam mu da uspori na startu, ali mi je odgovorio pitanjem. 'Šta me to učiš? Došao sam na Olimpijske igre da pokusam da pobedim', kazao mi je. Rekao je i da će ili pobediti ili umreti", naveo je David Kumaritašvili, koji se i sam bavio sankanjem.

David Kumaritašvili je, takođe, odbacio ocene da je njegov sin kriv za izletanje sa staze što su u zajedničkom saopštenju istakli organizatori Igara u Vankuveru i čelnici Svetske lug federacije.

"Moj sin je trenirao od 14. godine. Takmičio se na stazama u Francuskoj, Austriji i Kanadi i nijednom se nije ni povredio. Vozio je i na svim stazama Svetskog kupa i stigao do Olimpijskih igara što ne bi mogao da učini da je neiskusan takmičar. Svako može da pogreši i slomi nogu. Ali ne i da umre", naglasio je Kumaritašvili.

Organizatore Igara kritikovao je i predsednik Gruzije Mihail Sakašvili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve