Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 13.02.2010.

18:42

An Hjon Su, trening se zaista isplati

Najuspešniji učesnik takmičenja u šort treku u Torinu bio je Južnokorejac An Hjon Su. Četiri medalje osvojio je na Igrama, tri zlatne i jednu bronzanu a da nije bilo neverovatnog finala trke na 1000 metara u Solt Lejk Sitiju imao bi, verovatno, i jednu više.

Kada je njegov veliki heroj Đi Hun Čae osvojio dve medalje za Južnu Koreju na Igrama u Lilehameru, An je imao osam godina. Umeo je da kliza a tada je odlučio da se i on bavi šort trekom.

Nije odmah bio toliko ozbiljan ali je u godinama koje su prethodile uspesima, ima tri medalje sa juniorskih prvenstava sveta i, verovali ili ne, 37 (22 zlatne) sa svetskih prvenstava, postao sinonim za naporan rad.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvu seniorsku medalju, bronzanu, osvojio je 2002. godine u Milvokiju, na sledećem prvenstvu u Sofiji stigao je do srebra, a tada je, kažu, trenirao sedam do osam sati dnevno i još tri ili četiri sata trošio na analize snimaka svojih treninga i nastupa.



Trud se isplatio ali je povreda iz 2008. godine uspela da ga zaustavi.

Vratio se na led ali nije uspeo da se plasira na Igre u Vankuveru.

Kaže da na sledeće, u Sočiju 2014. godine, hoće i da će tamo završiti karijeru.

Imaće 28 godina, sada ima 24 i 44 medalje. Desetak sati rada dnevno, isplatilo se...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

22 d

U fokusu

Vidi sve