Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 27.02.2010.

07:46

Šveđanke 'ukrale' zlato Kanađankama

Jedna 'planirana' zlatna medalja manje za domaćine Igara, ženska karling reprezentacija Švedske dobila je finale rezultatom 7:6 posle dopunskog 'enda'.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šveđanke su tako pobedila Kanađanke i odbranile zlatnu medalju u karlingu. Selekcija Kanade je popravila skor iz Torina, tamo su bile treće, i jedina je koja je sa svakih Igara od 1998. od kada je karling u olimpijskom programu, osvaja odličja. Trećeplasirane Kineskinje su prvi put stigle do pobedničkog postolja.

Finalni meč bio je veoma uzbudljiv, Šveđanke su u prvih pet 'endova' dva puta osvajale po dva poena, pa se na pauzu otišlo sa 4:2. Ipak, usledio je potpuni preokret pa je u poslednjem 'endu' starim-novim šampionkama bilo potrebno da stignu 6:4 koliko su Kanađanke imale.

Uspele su, ušle u dodatni 'end' i pobedile rezultatom 7:6.

Zlatnu olimpijsku medalju osvojile su Aneta Norberg, Eva Lund, Katrin Lindal, Ana LeMon i Kajsa Bergstrem, u 'srebrnom' kanadskom timu nastupile su Čeril Bernard, Suzan o'Konor, Karolin Derbišajer, Kori Bartel i Kristi Mur.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve