Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 26.02.2010.

21:10

Kineskinjama bronza u karlingu

Trijumfom nad Švajcarskom u borbi za bronzu Kineskinje su svojoj zemlji donele prvu medalju u karlingu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kineskinje su do pobede došle rezultatom 12:6, a najzaslužnija za osvajanje bronze bila je Bingju Vang, koja je bila dominantna na početku duela sa Mirjam Ot, pre nego što se Švajcarskinja vratila u igru. Ipak, Vangova, svetska šampionka je u odlučujućim momentima u drugom delu susreta bila bolja od Otove i donela je potpuno zasluženi trijumf i medalju svojoj zemlji.

Kineskinje su u polufinalu poražene od Šveđanki, još uvek aktuelnih olimpijskih šampionki, koje će se u finalu boriti sa Kanađankama, koje su na putu do borbe za zlato ubedljivo slavile protiv Švajcarkinja sa 12:1. Finalni duel na programu je u ponoć po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve