Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 27.02.2010.

10:34

Čemi Alkot: "Teško mi je, nije fer"

Najbolja britanska alpska skijašica Čemi Alkot postigla je u Vankuveru dobar rezultat, bila je 11. u kombinaciji i 13. u spustu ali je boravak u Kanaidi završila loše raspoložena.

Kaže da ne zna da li će se više takmičiti.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Zaista nemam novac u džepu, jako je teško," rekla je britanskim medijima Alkotova, "Želela sam da nastupim na Olimpijskim igrama i da ne razmišljam o tome ali mi se sada čini da budućnosti u sportu za mene nema."

Čemi Alkot mogla je da postane prva Britanka koja se kvalifikovala u završnicu Svetskog kupa.

"Iskrena da budem, nemam pojma šta je sledeće, nemam novca da odem u Kran Montanu gde sam mogla da se plasiram u finale sezone u superveleslalomu. Nemam novca da idem na takmičenja, a znam da mogu još dosta da uradim, da mogu da budem najbolja, zaista verujem u to," kaže Britanka, "Mislim da nijedan sportista ne bi mogao da se nosi sa takvim problemima kada učestvuje na najvećim trkama u karijeri."

Rezultati Čemi Alkot su prosečni ali se od ekipe Velike Britanije nije očekivalo previše u alpskom skijanju.

"Teško mi je i mislim da to nije fer," ispričala je skijašica iz Tvikenema, "Niko ne primećuje moje rezultate. Oni jesu slični kao u Torinu ali se sve promenilo, konkurencija je mnogo veća."

Koliko god zvučalo neverovatno, jedina sportistkinja Velike Britanije koja je suštinski uspešnija od Čeni Alkot je sankašica Ejmi Vilijams. Pobednica takmičenja u skeletonu jedina je od 52 sportista iz te zemlje koja je stigla do pobedničkog postolja.

Takav rezultat i nije veliko iznenađenje, iz Torina je u Ujedinjeno Kraljevstvo stigla jedna srebrna medalja, iz Solt Lejk Sitija ukupno dve, a, recimo, od Sarajeva 1984. do Lilehamera deset godina kasnije, britanski sportisti nisu uspeli da na zimskim Igrama stignu do pobedničkog postolja.

Zbog toga je Čemi Alkot nezadovoljna ali i slabo interesovanje sponzora za njene nastupe lakše razumljivo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

20 d

U fokusu

Vidi sve