Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 21.02.2010.

11:16

Tina Maze: "Nisam mislila da idem do medalje"

Predstavnici Slovenije osvojili su u Vankuveru već dve medalje, a posle Petre Majdič do pobedničkog postolja je stigla i Tina Maze.

Srebro koje je osvojila dvadesetsedmogodišnjakinja iz Slovenj Gradeca prva je medalja u alpskim disciplinama za Sloveniju još od 1994. godine.

Izvor: Delo

Autor:Delo

Default images

"Ovaj osećaj, držati medalju u rukama, je sjajan. To je nagrada za sve napore u karijeri. Ovo je prvi put da se na Olimpijskim igrama osećam moćno, da znam da sam konkurentna ostalim takmičarkama. Uživanje je takmičiti se kada znaš da je tako," rekla je Tina Maze po silasku sa pobedničkog postolja.

"Nisam na stazi mislila da idem do medalje. Teško je na ovakvoj stazi proceniti da li si brz ili ne, da li gubi šneko vreme... Bilo je i puno neravnina. Po reakciji gledalaca tek nisam znala kako sam prošla, navikla sam na drugačiju publiku u Evropi, ovde vredi samo pobeda. Kada sam videla broj dva, počela sam da se radujem, znala sam da je medalja moja, mogla sam samo da budem treća," pričala je Maze.

Devojci iz Koruške 'pao je kamen sa srca', kaže da će u nastavku takmičenja biti potpuno mirna. Dosadašnji nastupi na Igrama nisu bili sjajni, u Solt Lejk Sitiju je bila 12, četiri godine kasnije, iako afirmisana u Svetskom kupu, nije mogla bolje od 12. mesta.
U Vistleru je već nastupala u spustu (18. mesto) i u superkombinaciji (peto mesto).

"Nadam se još jednoj medalji, imam još dve prilike, veleslalom je moja prva disciplina. Ako se ukaže prilika da osvojim zlato, zgrabiću ga obema rukama. Biću zadovoljna i ako medalja bude neke druge boje," najavila je borbu za još slave Tina Maze.

Na kraju je Slovenka medalju 'posvetila' Petri Majdič.

"Petra je bila u mojim mislima od njeneog nastupa i osvajanja bronze. Vi znate," rekla je slovenačkim novinarima, "da sam verovala da može do medalje. Posle svoje trke videla sam da je u finalu. Gledala sam trku i navijala. Sigurno mi je to bio veliki motiv, rekla sam sebi, ako ona može u takvom stanju da napravi nešto veliko zašto ja ne bih, ja sam još i zdrava," kaže Slovenka koja je pre srebrne medalje u Vankuveru osvojila i srebro na poslednjem prvenstvu sveta, 1999. godine u Valdizeru.

Ženski veleslalom na programu je u sredu, 24. februara, slalom dva dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

22 d

U fokusu

Vidi sve