Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 28.02.2010.

16:44

Ole Ejnar Bjorndalen: „Vidimo se u Sočiju“

Pred početak Olimpijskih igara u Vankuveru mnogi su smatrali da će bijatlonac Norvežanin Ole Ejnar Bjorndalen baš u tih 17 dana uspeti da pretekne sunarodnika Bjorna Delija na prvom mestu najtrofejnijih olimpijaca u istroiji zimskih Igara.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ipak, Bjorndalen je takmičenje završio sa jednim zlatom i srebrom što ukupan broj njegovih medalja dovodi do 11, jedne manje od Delija, a on napušta Vankuver sa mislima o novom pohodu ka olimpijskim medaljama u Sočiju, za četiri godine.

Ne znam mnogo toga o Sočiju. U naredne četiri godine ću se spremati i daću sve od sebe da budem u odlićnoj formi za Igre u Sočiju. Vidimo se tamo“, rekao je Bjorndalen.

Kada naredne, 22. Zimske Olimpijske igre počnu Bjorndalen će imati 40 godina, ali sve ide u prilog njemu i tome da će Delijev rekord pasti u Rusiji.

Išao sam do maksimuma. Samo radim svoj posao, takav sam i tako volim”, rekao je Norvežanin o svom učešću na Igrama u Vankuveru, gde je osvojio srebro u trci na 20 kilometara i zlato u štafeti na 4x7,5 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve