Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 13.02.2010.

01:34

Bodi Miler: “Ne menjam stil zbog medalje”

Mnogi u Bodiju Mileru vide najzabavnijeg skijaša, a on ističe da će ostati takav i da još uvek nije siguran da li će mu Olimpijske igre u Vankuveru biti poslednje u karijeri, ili će to biti one u Sočiju za četiri godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nekada loš momak alpskog skijanja, poznat po zabavama posle trkama i jedinstvenom pristupu skijanja, Miler je zbunio mnoge rečima da može da osvoji zlatne medalja u svih pet disciplina. Razlog za to je moćda u tome što je nekada govorio potpuno drugačije, tačnije da se fokusiranje na Olimpijske igre ne uklapa u njegovu filozofiju.

Miler je pre osam godina na Igrama u Solt Lejk Sitiju osvojio dve srebrne medalje, a do Torina je već postao poznat po svom stilu i tamo nije opravdao očekivanja, a potom je ‘razapet’ od strane američkih medija. Usledilo je napuštanje tima Sjedninjenih Američkih Država i samostalno takmičenje u Svetskom kupu. To mu se isplatilo jer je 2008. godine osvojio veliki Kristalni globus, a potom se pred start ovogodišnjeg Svetskog kupa vratio u američki tim. U poslednje četiri godine mnogo se promenilo, ali Miler, ipak, ne planira da menja svoj stil.

Sigurno je da neću menjati svoj stil da bih osvojio medalju u Vankuveru. Ne bih želeo da budem jedan od onih koji se takmiče samo glavom, koji taktički donose odluke i izgledaju kao da rade svaki dan da bi došli rezultata, i tako stalno. To je problem današnjeg skijanja. Tokom letnje pauze sam pregledao sve trke prošlogodišnjeg Svetskog kupa i nisam video nijednog skijaša koji bi me inspirisao svojom trkom. Čak i oni koji su bili prvi mi nisu nimalo inspirisali”.

Po Milerovim rečima jedine svetle tačke vidi u švajcarskoj skijašici Lari Gut i mladom Austrijancu Marselu Hiršeru.

Posle muških trka video sam Laru Gut. Način na koji vozi superkombinaciju je fenomenalan, a tek slalom, način na koji je napada. Kod muškaraca tu je Hiršer, on skija upravo onako kako treba i ide do maksimuma”.

Još uvek se ne zna da li će Mileru Igre u Vankuveru biti poslednje u karijeri, ali on ističe da je odlučan kao nikada do sada.

Na Igre dolazim odlučniji nego ikada do sada i mislim da mogu da budem sve jači. Psihički sam spreman i želim pobedu”, rekao je Bode Miler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve