Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 14.02.2010.

02:56

Dejl Beg-Smit, favorit na ‘svom’ tlu

Australijanac kanadskog porekla Dejl Beg-Smit na Olimpijskim igrama u Vankuveru brani zlato u aktobatskom skijanju slobodnim stilom osvojenu u Torinu pre četiri godine. Prvenstveno zbog činjenice da je rođen upravo u Vankuveru Beg-Smit je odlučan da dođe do najsjajnijeg odličja na ‘svom’ tlu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Beg-Smit je u Torinu postao prvi Australijanac koji je osvojio zlato u skijanju na nekim Zimskim Olimpijskim igrama, a u Vankuver dolazi kao vodeći u generalnom plasmanu Svetskom kupu, koji je osvojio tri puta uzastopno od 2006. do 2008. godine.

Prošle sezone nije uspeo da odbrani titulu jer je zbog povrede kolena bio primoran da nekoliko meseci odsustvuje sa staze. Zato mu je ove godine cilj novi Kristali globus, ali i novo olimpijsko zlato.

Osećam da sam spreman, kao nikada do sada. Odradio sam svoj posao kako treba”, istakao je Beg-Smit.

Beg-Smit je odrastao u Vankuveru, u podnožju planine Sajpres, gde će se tokom 21. Zimskih Olimpijskih igara boriti za novo zlato. U Australiju je otišao kada je imao 15 godina jer je verovao da će dobiti bolje uslove da se bavi sportom koji voli. Ispostavilo se da je to pametan potez i postao je jedan od najboljih akrobatskih skijaša ikada.

Da se nisam preselio u Australiju odustao bih od bavljenja ovim sportom, a onda ne bih ni iskusio kakav je osećaj učestvovati na Olimpijskim igrama”, naglasio je Beg-Smit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve