Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 12.02.2010.

00:58

Petra Majdič, niko ne zna šta donosi sledeći dan

Petra Majdič je najveća slovenačka nada da bi iz Vankuvera mogla da stigne neka olimpijska medalja. Srebrna sa Svetskog prvenstva 2007. godine u Saporu ima 20 pobeda u Svetskom kupu, prvu tek 2006. godine a poslednje tri u januaru 2010. Sjajna forma, dovoljno iskustva i, kažu poznavaoci, konfiguracija staza dovoljan su razlog za optimizam Majdičeve i Slovenaca.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tridesetogodišnjakinja iz Ljubljane prestigla je pobedom u italijanskom Val di Fjemeu Primoža Peterku po broju pobeda u Svetskom kupu a na Olimpijske igre stigla je kao ozbiljna kandidatkinja za osvajanje čak tri medalje, bukmejkeri koji su uradili prognoze za Asošijejted Pres vide je kao pobednicu klasičnog sprinta i 'srebrnu' u trci na 30km i u štafeti.

Detalj koji njeni navijači retko pominju je nastup na prethodnom prvenstvu sveta, u Liberecu 2009. godine, sa kojeg se Majdičeva vratila 'praznih ruku'.

Princeza skijaškog trčanja, kako je zovu slovenački mediji, po dolasku u Vankuver odgovorila je na komentare da je sneg neobično mek rečenicom da "dobre ništa ne zaustavlja".

Petra Majdič poznata je po interesantnim izjavama i stavu zbog kojeg je, uz odlične sportske rezultate, dva puta (2006. i 2009. godine) proglašavana 'Slovenkom godine'.

"Svakoj pobedi se radujem jer je možda poslednja," rekla je zimus posle 20. uspeha u takmičenjima za Svetski kup, "Sada se osećam odlično, moćno, i to je najvažnije. A sutra? Mislim da zaista niko ne zna šta donosi sledeći dan."

Ako ne zna šta donosi sledeči dan, Petra Majdič svakako ne zna šta će se dešavati na olimpijskim stazama u Vistler Parku. Njeni navijači se nadaju da će se dogoditi medalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve