Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 10.02.2010.

16:51

Benjamin Rajh, predvodnik austrijskog tima

Iako kod muškaraca od početka ovogodišnjeg Svetskog kupa nijedan skijaš nije dominirao kao što je Lindzi Von kod žena ime Benjanima Rajha, ipak, se nalazi na vrhu liste favorita pred XXI Zimske Olimpijske igre koje će biti održane u Vankuveru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Od početka sezone Rajh je ostvario samo jednu pobedu, u superkombinaciji u francuskom Val d’Izeru, ali je bio najkonstantniji od svih skijaša. Tome u prilog govori to da se nalazi na prvoj poziciji u generalnom plasmanu Svetskog kupa, a da je propustio sva takmičenja u spustu, a da u superveleslalomu nije blistao.

Rajh će u Vankuveru uzeti učešće u slalomu, veleslalomu i superkombinaciji. U prve dve discipline ujedno brani zlato osvojeno pre četiri godine u Torinu, što znači da će imati veliki motiv. Isto važi i za superkombinaciju, ali iz drugog razloga, jer nije uspeo da je završi na prethodnim Igrama.

Predvodnik austrijskog tima će velikog rivala u slalomu imati prvenstveno u timskom kolegi Rajnfridu Herbstu, dok će u preostale dve discipline morati da pripazi na svog glavnog konkurenta u borbi za veliki Kristalni globus Karla Janku iz Švajcarske, kao i još uvek aktuelnog osvajača Svetskog kupa Norvežanina Aksela Lunda Svindala.

Austrijanac, koji od svih aktuelnih skijaša ima najviše pobeda u Svetskom kupu, 35, više puta je istakao da mu je cilj da ove godine osvoji veliki Kristalni globus, koji mu je prošle sezone izmakao za samo dva boda. Upravo zbog toga mu je plan trka ove godine bio značajno drugačiji, ali i zbog Vankuvera. Austrijanci ove sezone nisu mnogo puta bili na najvišem stepeniku pobedničkog postolja, ali prvenstveno Rajh želi to da promeni, već u Vankuveru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve