Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 08.02.2010.

21:43

Jevgenij Pluščenko, veliki favorit uprkos pauzi

Posle osvojenog zlata na prethodnim Olimpijskim igrama, održanim u Torinu pre četiri godine, Jevgenij Pluščenko je odlučio da napravi pauzu. Veliki broj ljubitelja umetničkog klizanja bio je razočaran takvom odlukom, ali verovatno još više oduševljen kada je u martu prošle godine objavio da se vraća, s ciljem da osvoji novo olimpijsko zlato.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pred Igre u Torinu Plušeno je bio izraziti favorit, što je i iskoristio. Došao je do titule olimpijskog šampiona pošto je posle kratkog programa imao deset bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, odnosno odličnim slobodnim programom, i u oba slučaja je postavio nove rekorde po broju bodova.

Tokom pauze, za koju se odlučio da bi se odmorio i oporavio od povrede kolena sa kojima je dugo imao problema, više puta je razmišljao o povratku, prvenstveno zbog loših rezultata ruskih klizača na međunarodnim takmičenjima, ali je od toga odustajao.

Umesto povratka, odlučio je da se pridruži violinisti Edvinu Martonu i pevaču Dimi Bilanu u takmičenju za pesmu Evrovizije, koje je održano u Beogradu. Sa pesmom “Believe” njih trojica su Rusiji doneli titulu najbolje pesme u Evropi.

I, godinu dana kasnije Pluščenko se vratio, i iako su mnogi bili pesimisti po pitanju njegovog mogućeg rezultata u Vankuveru, on je pokazao koliko je ozbiljan u svojoj nameri. Prvo je ubedljivo trijumfovao u šampionatu Rusije, a potom i na Evropskom prvenstvu, gde je postavio novi svetski rekord po broju bodova. Upravo zbog toga sada niko ne može da kaže da postoji veći favorit od njega pred početak Igara u Vankuveru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

29 d

U fokusu

Vidi sve