Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 23.02.2010.

23:25

Diskvalifikacija Kramera, Li zlatan

Holanđanin Kramer završio je finale brzih klizača na 10000 metara sa najboljim vremenom ali je diskvalifikovan pa je zlato pripalo pripalo Liju iz Južne Koreje.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Njegovo vreme, 12.58,55 je novi olimpijski rekord a Sven Kramer je bio četiri sekunde brži, međutim prekršio je pravila, prešavši u tuđu stazu u delu gde klizači nemaju pravo na prestup, i ostao bez plasmana. Rus Ivan Skobrjev osvojio je srebrnu medalju a bronza je pripala braniocu olimpijske titule, Holanđaninu Bobu de Jongu.

Seung Hung Li je nekadašnji takmičar u šort treku i iznenađujući osvajač srebrne medalje u trci na 5000 metara.

"Zaista sam presrećan jer sam prvi klizač iz Azije koji je osvojio zlatnu medalju u ovoj disciplini," rekao je posle trke Li, "Ne verujem da ću moći da spavam. Uzbuđen sam ali znam da bih voleo da ponovo klizam sa Svenom."

Diskvalifikacija Kramera bila je iznenađujuća za Holanđanina a kao jedan od detalja sa Igara za pamćenje ostaje scena kada mu trener saopštava da od zlatne medalje naema ništa.

Besni Kramer je bacio naočare i ljutito napustio led.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

22 d

U fokusu

Vidi sve