Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 18.02.2010.

03:26

Dejvis odbranio titulu na 1.000 m

Amerikanac Šejni Dejvis osvojio je titulu olimpijskog šampiona nu brzom klizanju na 1.000 metara u Vankuveru i tako ponovio rezultat iz Torina 2006. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pre četiri godine Dejvis je postao prvi Afroamerikanac koji je osvojio individualnu zlatnu medalju na jednim Zimskim Olimpijskim igrama. Ovoga puta je želeo da bude upamćen samo po klizanju i u tome je uspeo, a ujedno je postao prvi Amerikanac koji je osvojio zlatnu medalju u brzom klizanju na Igrama u Vankuveru.

Dejvis je do svog drugog olimpijskog zlata došao u vremenu od 1:08.94 minuta, ispred šampiona na upola kraćoj deonici Tae Buma Moa iz Južne Koreje, koji je imao za 18 stotinki slabije vreme. Njima dvojici se na pobedničkom postolju pridružio još jedan Amerikanac Čed Kendrik, koji je imao 38 stotinki zaostatka u odnosu na šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve