Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 18.02.2010.

04:50

Vangovoj novo zlato na 500 m

Kineskinja Meng Vang postala je druga žena koja je uspela da odbrani titulu olimpijske šampionke u klizanju na brzoj stazi u trci na 500 metara.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

24-godišnja Vangova, koja iza sebe ima neverovatnih 14 titula svetske šampionke, zbog trijumfa u Torinu pre četiri godine važila je za prvu favoritkinju za zlato pred Olimpijske igre u Vankuveru. I iako su iznenađenja na brzoj stazi moguća, kao što je pokazao Stiven Bredburi u Solt Lejk Sitiju, Kineskinja je opravdala očekivanja.

Vangova je u cilju trke imala 15 metara prednosti u odnosu na domaću takmičarku Marijen Sent Žele, koja je sebi za 20. rođendan poklonila najbolji poklon – srebrnu medalju, dok je do bronze došla Italijanka Arijana Fontana.

Pre Vangove jedino je Amerikanka Keti Tarner uspela da odbrani titulu u trci na 500 metara, pošto je prvo zlato osvojila u Albertvilu 1992. godine, a drugo u Lilehameru dve godine kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

29 d

U fokusu

Vidi sve