Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 27.02.2010.

22:51

Amerikancima zlato, Srbija 18.

Bobisti Srbije zauzeli su 18. mesto u takmičenju četvoroseda u Vankuveru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vuk Rađenović, Miloš Savić, Igor Šarčević i Slobodan Matijević u poslednjoj trci startovali su kao sedamnaesti, a treća i četvrta 'etapa' takmičenja prošle su bez incidenata. Amerikanci su sačuvali prednost stečenu prvog dana, a iskusna postava Nemačke 1 u kojoj je 'zlatni dvosed' Lange, Kuske prestigla je u poslednjoj trci posadu Kanade 1 i stigla do srebrnih medalja.

U poslednjoj trci Amerikanci su bili uverljivi a Nemci uspeli da postignu dovoljno dobro vreme da svoju veliku kolekciju olimpijskih odličja dopune sjajnijom medaljom.

Stiven Holkomb, Stiv Mesler, Kurtis Tomaševič i Džastin Olsen završili su takmičenje sa ukupnim vremenom 3.24,46 i prednošću od 38 stotinki u odnosu na Nemačku 1 (Lange, Kuske, Rediger, Puce), odnosno 39 u odnosu na Kanadu 1 (Raš, Biset, Braun, LeBion).

Nemci su Kanađanima 'oteli' srebro za jednu stotinku.

Amerikanci su u Torinu ostali bez medalja u četvorosedu, u Solt Lejk Sitiju su stigli do srebra i bornze, a poslednji put neka posada Sjedinjenih Država osvojila je zlatne medalje u ovoj disciplini 1948. godine u Sent Moricu.

Nemac Andre Lange stigao je do svoje pete olimpijske medalje, prve srebrne posle četiri zlatne u Solt Lejk Sitiju, Torinu i Vankuveru.

Srpski bob tim zaostao je za pobednicima pet sekundi i 89 stotinki a osvajanjem 18. mesta Rađenović, Savić, Šarčević i Matijević su postali najuspešniji predstavnici Srbije u Vankuveru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

22 d

U fokusu

Vidi sve