Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 25.02.2010.

20:57

Kuzmina htela bugarsko držaljanstvo

Slovakinja Anastazija Kuzmina, nova olimpijska šampionka u bijatlonu sprintom na 7,5 kilometara, planirala je da uzme bugarsko državljanstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bivši trener bugarskog nacionalnog tima u bijatlonu Boran Hadžijev je izjavio da su ga Kuzmina i njen suprug, koji je i njen trener, kontaktirali pre nekoliko meseci i rekli mu da ona želi da uzme bugarsko državljanstvo i takmiči se pod zastavom te zemlje.

To je istina. Prošlog leta su bili u Melmekenu, na jugo-zapadu Bugarske i od mene su zatražili pomoć, tačnije da našoj Federaciji predočim njenu želju da se takmiči za Bugarsku. Razgovarao sam sa čelnim ljudima Federacije i oni su odbili da je podrže”, istakao je Hadžijev.

25-godišnja Kuzmina do sada nije trijumfovala ni na jednoj trci Svetskog kupa, a 12. februara je sve iznenadila trijumfom na Visleru, kojim je donela Slovačkoj prvo zlato u istoriji Zimskih Olimpijskih igara.

Prava je šteta što su odlučili da ona nije za bugarski tim jer je odlična bijatlonka, a mogla je da pomogne timu. Ona me je kontaktirala i kasnije, ali zvaničnici nisu promenili svoje mišljenje”, dodao je Hadžijev.

Olimpijski komitet Bugarske je objavio da će bogato nagraditi sve svoje sportiste koji osvoje medalje na Olimpijskim igrama u Vankuveru, ali do sada niko od bugarskih sportista nije bio blizu podijuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve