Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 23.02.2010.

22:07

Ruskinjama timsko zlato u bijatlonu

Ruskinje, svetske šampionke, trijumfom u bijatlonskoj štafeti na 4x6,5 kilometara u Vankuveru su odbranile olimpijsko zlato osvojeno pre četiri godine u Torinu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novo zlato za Rusiju na Igrama u Vankuveru osvojile su Svjetlana Slepcova, Ana Bofalij-Titovec, Olga Medvedceva i Olga Zaiceva, u vremenu od 1:09.36.3 sata, s prednošću od skoro 33 sekunde u odnosu na drugoplasirane Francuskinje. To je ujedno prvo zlato u bijatlonu u Vankuveru za Rusiju, za koju je Zaiceva osvojila srebro na 12,5 km masovnim startom.

Francuskoj su srebro donele Mari Brune, Silvi Beker, Mari Dorini Sandrin Bajli, a pored njih i Ruskinja na pobedničko postolje popele su se članice nemačkog tima Andrea Henkel, Kati Vilhelm, Simone Hausvald i Martina Bek.

Kod Nemica se posebno osetilo odsustvo dvostruke olimpijske šampionke Magdalene Nojner, koja je zbog umora odlučila da propusti tu trku. Uprkos tome Nemice su bile u vođstvu u prvom delu trke, ispred Francuskinja. Pred svoje prvo gađanje, posle druge promene Dorinova je Francuskinjama donela prednosti, ali su njihove nade za trijumf ugrožene kada je promašila svih pet hitaca.

Bekova je kod Nemica takođe imala nekoliko promašaja, zahvaljujući kojima je Medvedceva preuzela vođstvo, a potom povećala prednost na 53 sekundi pre nego što je na stazu izašla Zaiceva, koja je uz dva promašena hica osigurala zlato za Ruskinje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve