Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 19.02.2010.

00:46

Svendsenu zlato na 20 kilometara

Norvežanin Emil Helge Svendsen novi je olimpijski šampion u bijatlonu na 20 kilometara.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Svendsen, koji je u nedelju osvojio srebro na deset kilometara, doneo je Norveškoj drugo zlato u bijatlonu za samo nekoliko sati, jer je pre njega, u trci na 12 kilometara kod žena pobedu odnela njegova sunarodnica Tora Berger. Njih dvoje su broj medalja Norvežana na Zimskim Olimpijskim igrama sada doveli do 101.

24-godišnji Svendsen je trijumfovao u vremenu od 48:22.5 minuta i tako onemogućio sunarodnika Olea Ejnara Bjorndalena da dođe do šeste titule olimpijskog šampiona. Bjorndalen je na kraju imao devet i po sekundi zaostatka u odnosu na osvajača zlatne medalje, isto kao Belorus Sergej Novikov, pa su njih dvojica podelila drugo mesto.

Na trci na 20 kilometara učestvovao je i srpski reprezentativac Milanko Petrović, koji je u konkurenciji 88 takmičara zauzeo pretposlednje mesto sa više od 11 minuta zaostatka u odnosu na Svendsena i ukupno sedam promašenih hitaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve