Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 24.02.2010.

22:16

Tenzije između Vonove i Mankuzove

Za veliko rivalstvo između dve američke skijašice Lindzi Von i Džulije Mankuzo mnogi su znali, ali su se tenzije povećale tokom Olimpijskih igara u Vankuveru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sve je krenulo od izjave Mankuzove, koja je do sada osvojila dva srebra u Vankuveru, u kojoj je rekla: „Sve ovo je takmičenje u popularnosti, naš tim ima probleme, kao grupa. Mnogi ne mogu da ispune svoj pun potencijal jer niko ne obraća pažnju na njih. Na sastancima posle trke ispada da je dan potpuno loš ako Lindzi nije dobro prošla“.

Vonova nije ispustila priliku i odmah je odgovorila da je oduvek potpuno podržavala Mankuzovu kao člana tima.

Trudim se da podržavam Džuliju isto kao i ostale članove tima. Znam je otkako smo bile deca i da, mi se takmičimo, ali sam je oduvek podržavala i povredilo me je to što je rekla takve negativne stvari o meni“.

Sve što mogu da uradim je da nastavim da je podržavam i da se nadam da će ona istom merom uzvratiti. Uvek sam ponosna na sve Amerikance koje postižu dobre rezultate, i bila sam ponosna na nju kada je došla do srebra u spustu i superkombinaciji“, rekla je Vonova.

Ipak, tu nije bio kraj tenziji između njih dve, već se sve nastavilo tokom prve vožnje u veleslalomu u sredu, kada je Vonova izletela sa staze i u udesu slomila prst. Mankuzova, još uvek aktuelna šampionka u toj disciplini, je bila sledeća na redu i krenula je, ali je morala da stane jer njena timska koleginica nije još uvek napustila stazu.

Organizatori su potom Mankuzovoj rekli da se spusti do dna staze, a onda su je vratili na start i bez imalo odmora morala je da krene opet i ostvarila je tek 18. vreme. Potom je u suzama napustila stazu, a Vonova je rekla da se oseća loše zbog svega što se desilo.

Žao mi je Džulije, to definitivno nisam želela. Moja želja je bila da završim trku, da dobro vozim, ali nisam želela da se tako nešto desi baš njoj. Sve što mogu da kažem je da se osećam loše i da se nadam da će u drugoj rundi biti agresivna i ujedno nastaviti da skija kao u dosadašnjem delu Igara“, istakla je aktuelna osvajačica Svetskog kupa.

Da tenzije između njih dve postoje bilo je jasno i po izjavi u kojoj je Vonova rekla:

Znam da je ljuta i verovatno potpuno frustrirana i ljuta na mene, ali ja ne mogu da promenim ništa. Dobro sam išla i samo sam želela da dođem do cilja, a ne da nju zaustave kada je već krenula. To se desilo, i svi moramo da s pomirimo sa tim“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

21 d

U fokusu

Vidi sve